25.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Το βασικό μοντέλο MacBook Air με τσιπ M2 έχει χαμηλότερες ταχύτητες SSD στα πρώτα Benchmarks

    Οι πρώτες κριτικές για το νέο MacBook Air με το τσιπ M2 έχουν πλέον δημοσιευτεί. Μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια που επιβεβαιώθηκε από το The Verge είναι ότι το βασικό μοντέλο $1.199 που είναι εξοπλισμένο με 256 GB αποθηκευτικού χώρου διαθέτει ένα ενιαίο τσιπ NAND, το οποίο θα οδηγήσει σε πιο αργές ταχύτητες SSD στις δοκιμές αναφοράς, αλλά η απόδοση στον πραγματικό κόσμο μπορεί να διαφέρει.

    Τον περασμένο μήνα, ανακαλύφθηκε ότι το μοντέλο των 256 GB του MacBook Pro 13 ιντσών με το τσιπ M2 έχει έως και 50% χαμηλότερες ταχύτητες ανάγνωσης SSD και έως και 30% χαμηλότερες ταχύτητες εγγραφής SSD σε σύγκριση με το αντίστοιχο μοντέλο προηγούμενης γενιάς στα σημεία αναφοράς.

    Το δίλημμα προκύπτει από το γεγονός ότι η Apple άλλαξε τη χρήση ενός τσιπ αποθήκευσης flash 256 GB αντί για δύο τσιπ 128 GB στα βασικά μοντέλα του νέου MacBook Air και του MacBook Pro 13 ιντσών. Οι διαμορφώσεις που είναι εξοπλισμένες με 512 GB ή περισσότερο χώρο αποθήκευσης είναι εξοπλισμένες με πολλαπλά τσιπ NAND, επιτρέποντας παράλληλα μεγαλύτερες ταχύτητες.

    Σε μια δήλωση που εκδόθηκε στο The Verge, η Apple είπε ότι ενώ τα σημεία αναφοράς του νέου MacBook Air και του MacBook Pro 13 ιντσών με 256 GB αποθηκευτικού χώρου «μπορεί να δείχνουν διαφορά» σε σύγκριση με τα μοντέλα προηγούμενης γενιάς, η απόδοση στην πραγματική ζωή είναι «ακόμη πιο γρήγορη».

    Χάρη στις αυξήσεις απόδοσης του M2, το νέο MacBook Air και το MacBook Pro 13 ιντσών είναι απίστευτα γρήγορα, ακόμη και σε σύγκριση με φορητούς υπολογιστές Mac με το ισχυρό τσιπ M1. Αυτά τα νέα συστήματα χρησιμοποιούν ένα νέο NAND υψηλότερης πυκνότητας που παρέχει 256 GB αποθήκευσης χρησιμοποιώντας ένα μόνο τσιπ. Ενώ τα σημεία αναφοράς του SSD 256 GB μπορεί να παρουσιάζουν διαφορά σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, η απόδοση αυτών των συστημάτων που βασίζονται στο M2 για δραστηριότητες στον πραγματικό κόσμο είναι ακόμη πιο γρήγορη.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.