20.2 C
Athens
Sunday, April 28, 2024
More

    Το Apple Watch κυριάρχησε στις πωλήσεις και τα κέρδη της αγοράς smartwatch το 2022

    Η Apple δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος προμηθευτής έξυπνων ρολογιών, αλλά αντλεί επίσης περισσότερα από τα μισά έσοδα της αγοράς, χάρη στο Apple Watch Ultra.

    Η νέα έρευνα από την Counterpoint συνεχίζει να δείχνει την Apple να πρωτοστατεί στην αγορά έξυπνων ρολογιών από κάθε άποψη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Apple Watch αντιπροσώπευε το 34,1% όλων των αποστολών smartwatch το 2022 και το 60% των εσόδων για ολόκληρη την αγορά, παγκοσμίως.

    Προηγουμένως, η Counterpoint είπε τον Νοέμβριο του 2022 ότι το Apple Watch αντιπροσώπευε σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των αποστολών smartwatch το Q322. Από τότε, ωστόσο, η νέα έρευνα λέει ότι παρά την ισχυρή ανάπτυξη τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022, το τέταρτο τρίμηνο είδε τις αποστολές smartwatch να μειώνονται κατά 3% από έτος σε έτος.

    «Αυτή ήταν η πρώτη αρνητική ανάπτυξη της αγοράς σε οκτώ τρίμηνα από τότε που η πανδημία έπληξε τον κόσμο το 2020», αναφέρουν οι αναλυτές της Counterpoint. Λένε ότι η πτώση ήρθε «εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και αργής ανάπτυξης στην Ινδία».

    «Η Apple οδήγησε έντονα την αύξηση της μέσης τιμής πώλησης (ASP) στην παγκόσμια αγορά έξυπνων ρολογιών το 2022, ειδικά στη ζώνη τιμών >400$», δήλωσε ο αναλυτής ερευνητής Woojin Son. “Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για αυτήν την άνοδο του ASP – μια διαφοροποιημένη σειρά έξυπνων ρολογιών της Apple και μια άνοδος της συναλλαγματικής ισοτιμίας.”

    Συνολικά, «η ζήτηση για το τμήμα premium παρέμεινε σχετικά ισχυρή παρά την πτώση του καταναλωτικού κλίματος στα τέλη του 2022», είπε.

    Η Counterpoint εκτιμά ότι οι ισχυρές πωλήσεις σημαίνουν ότι οι αποστολές της Apple αυξήθηκαν κατά 17% το 2022 σε σύγκριση με το 2021. «Επιπλέον, οι ετήσιες αποστολές αυξήθηκαν κατά 50 εκατομμύρια για πρώτη φορά, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 60% των εσόδων της παγκόσμιας αγοράς smartwatch», λέει. ..διευρύνοντας περαιτέρω το χάσμα με το Νο. 2 της Samsung.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.