19 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Τι ανακοίνωσε η Google στο I/O 2014 keynote της (Round up)

    Google-I-0-2013-658x370-b1251287cdc1c876

    Η συνέντευξη Τύπου της Google στο San Francisco ολοκληρώθηκε χθες. Βέβαια, το καθιερωμένο συνέδριο της Google που ακούει στο όνομα Google I/O 2014 δεν τελείωσε καθώς  καθώς οι developers είναι σε θέση να δοκιμάσουν από κοντά το Android L και να συζητήσουν με μεγάλα στελέχη της εταιρίας. Πέρα από την αποκάλυψη των σχεδιαστικών επιλογών της νέας έκδοσης του Android, είδαμε την εισχώρηση της Google στο σαλόνι με το Android TV, την συνεργασία της εταιρίας με την Nvidia για γραφικά επιπέδου υπολογιστή στο Android και άλλα.

    Η επόμενη έκδοση του Android.

    Η επόμενη έκδοση του Android ανακοινώθηκε στο Google I/O 2014 και έρχεται οκτώ μήνες μετά από τη κυκλοφορία του Kitkat. Η 5.0 έκδοση του λειτουργικού της Google περιέχει περισσότερα από 5.000 APIs αλλά οι μεγαλύτερες αλλαγές είναι οπτικές και αποτελούν κομμάτι της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της εταιρίας με όνομα Material Design. Ο L preview κώδικας για την 5.0 έκδοση του Android είναι διαθέσιμος από σήμερα για τους developers ενώ η τελική έκδοση του λειτουργικού θα έρθει το φθινόπωρο.

    Τέθηκε σε εφαρμογή το Android One

    Την συνεργασία της με μεγάλους κατασκευαστές smartphones ανακοίνωσε η Google στα πλαίσια του Google I/0 2014 για την κυκλοφορία προσιτών έξυπνων τηλεφώνων που θα ενσωματώνουν συγκεκριμένα σημαντικά χαρακτηριστικά για κάθε χώρα ξεχωριστά. Ως παράδειγμα, ο Sundar Pichai, έθεσε την Ινδία όπου ένα από τα σημαντικότερα πράγματα σε ένα smartphone για τους καταναλωτές της χώρας είναι η δυνατότητα προσθήκης δύο SIM, Radio FM και αφαιρούμενων Micro-SD. Τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά θα έρχονται σε ένα smartphone υψηλής κατασκευαστικής ποιότητας σύμφωνα με την Google κάτω από τη τιμή των $100. Οι προσιτές συσκευές του προγράμματος Android One θα τρέχουν τη stock έκδοση του λειτουργικού της Google και θα είναι σημαντικό κομμάτι της επέκτασης του Android παγκοσμίως.

    Android TV από τη Google

    Όπως ανακοινώθηκε στο Google I/0 2014, η Google συνεχίζει την εισβολή της στο σαλόνι μετά την επιτυχία τουChromecast και αυτή τη φορά μας προσφέρει το Android TV. Το Android TV είναι η πρόταση της Google για μία απλοϊκή και συνδεδεμένη Android εμπειρία με την τηλεόραση σας. Ένα κομψό μενού θα σας καλωσορίζει όταν ανοίγετε τη τηλεόραση σας και θα σας παρουσιάζει ειδήσεις, τις εφαρμογές σας, τα παιχνίδια σας και όλα τα αποθηκευμένα κανάλια σας. Φήμες που έκαναν λόγο για μία πιθανή gaming κονσόλα από την Google έρχονται να συνδεθούν με την προσθήκη παιχνιδιών στο οικοσύστημα Android TV δίνοντας την δυνατότητα στους καταναλωτές να παίξουν παιχνίδια κατευθείαν από την τηλεόραση τους μέσω του Google Play Games Network. Εταιρίες όπως οι Sony, Phillips, Bouygues, LG U+, SFR, Asus και Razr είναι από τις πρώτες που ξεκίνησαν την συνεργασία τους με την Google και θα ενσωματώνουν το Android TV στα νέα μοντέλα τηλεοράσεων τους.

    Το Android έρχεται στο αυτοκίνητο σας

    Μετά από την εισβολή της στο σαλόνι, ήρθε η ώρα να εισχωρήσει και στο αυτοκίνητο σας. Στα πλαίσια του Google I/O 2014, η Google ανακοίνωσε το Android Auto το οποίο είναι η έκδοση του γνωστού λειτουργικού συστήματος σχεδιασμένη για το αυτοκίνητο.  Σύμφωνα με την Google, όταν θα συνδέσετε το smartphone σας με την οθόνη του αυτοκινήτου σας τότε το Android Auto θα σας παρουσιάσει τις συνήθειες οδήγησης σας που σημαίνει πως αν η ώρα είναι 7 το πρωί και πρέπει να πάτε στην δουλειά σας, τότε το λογισμικό θα θέσει τον προορισμό αυτόματα. Όλες οι λειτουργίες του Android θα είναι διαθέσιμες στο Android Auto όπως μουσική, ημερολόγιο κ.α  Η Google ανέφερε πως συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με πάνω από 40 κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως Audi, Honda GM κ.α μέσω του προγράμματος Open Automotive Alliance. Η επόμενη έκδοση του Android, με κωδική ονομασία ”L”, θα περιλαμβάνει διαφορές νέες τεχνολογίες γραφικών που έχουν σχεδιαστεί ώστε να ενισχύσουν την απόδοση της GPU, φέρνοντας σε κινητά και tablets γραφικά επιπέδου ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το Android Expansion Pack, όπως ονομάστηκε η τεχνολογία, θα υποστηρίζει tessellation, geometry shaders, συμπίεση των textures και πολλά περισσότερα. Η Google βρίσκεται σε συνεργασία με κατασκευαστές hardware, όπως η ARM, η Imagination Technologies, η Nvidia και η Qualcomm για την ενσωμάτωση του Expansion Pack. Οι προγραμματιστές θα έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία σύντομα, ενώ το καταναλωτικό κοινό θα μπορεί να την απολαύσει ως μέρος της επερχόμενης έκδοσης του Android.

    Ανακοινώθηκε το Google Fit

    Στο Google I/O 2014 η εταιρία ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία με την ονομασία “Google Fit” για το Android, που επί της ουσίας πρόκειται για την απάντηση της στο HealthKit του iOS 8. Το Google Fit είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα σχεδιασμένη για να βοηθήσει τον κόσμο να καταγράψει κάθε στόχο και επίτευγμα όταν γυμνάζονται. Το API επιτρέπει στους developers να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν εφαρμογές με περισσότερη και ακριβέστερη λεπτομέρεια όσον αφορά τα στατιστικά που συλλέγουν, δίνοντας τους έτσι στους χρήστες μια πιο σφαιρική εικόνα για την υγεία και τη φόρμα στην οποία βρίσκονται, ενώ θα επιλέγουν με ποιους θα μοιράζονται αυτά τα δεδομένα.Οι συνεργάτες της Google σε αυτό το εγχείρημα είναι οι: HTC, LG, Motorola, Withings, Runtastic, Runkeeper καιPolar. Η διάθεση του Preview SDK για το Google Fit θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Το Android πλέον τρέχει παντού

    Μια εκ των πολλών ανακοινώσεων του Google I/O 2014 ήταν η δυνατότητα των Android apps να τρέχουν στο Chrome OS και τα Chromebooks, . Ουσιαστικά, πλέον αυτό που κατάφερε η Google είναι πως κατόρθωσε να τρέχει το Android σε κάθε είδους συσκευή είτε είναι smartphone, tablet είτε laptop και να απαιτούνται μόνο κάποιες υποτυπώδεις αλλαγές στον κώδικα από τη πλευρά των προγραμματιστών.Οι Android εφαρμογές πλέον τρέχουν παράλληλα σε όποια συσκευή βρίσκονται και αλληλεπτιδρούν μεταξύ τους είτε αυτό αφορά μεταφορά αρχείων είτε κάποια ειδοποίηση. Ακόμη τα notifications του Android smartphone σας θα προβάλλονται στην οθόνη του laptop, με τη προϋπόθεση να τρέχει Chrome OS. Ο τρόπος συνεργασίας εν ολίγοις θυμίζει τον τρόπο που τρέχουν τα apps του iOS 8 στο OS X Yosemite.

    Περισσότερα άρθρα αλλά και βίντεο και τις χθεσινές ανακοινώσεις της Google μπορείτε να βρείτε στο site των Unboxholics που καλύψανε ολόκληρο το event εδώ

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Πηγή: Unboxholics

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles