17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Τα smartphones είναι η αιτία πολλών τραυματισμών

    Σύμφωνα με μία νέα μελέτη της Jama Network, τα smartphones αποτελούν μια αιτία πολλών τραυματισμών του λαιμού ή του κρανίου των ανθρώπων. Οι τραυματισμοί μάλιστα που σχετίζονται με την χρήση ενός smartphone έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 20 χρόνια.

    Η Jama Network εξέτασε 2.501 αναφερόμενους τραυματισμούς μεταξύ του 1998 και του 2017. Οι πιο συχνοί τραυματισμοί αφορούσαν γενικά το κρανίο, ειδικά το πρόσωπο, τα μάτια, τη μύτη και τον λαιμό. Οι πιο κοινές διαγνώσεις ήταν διαφόρων μορφών πληγές, μώλωπες, και τραυματισμοί εσωτερικών οργάνων.

    Από το σύνολο των τραυματισμών, το 55% αφορούσε γυναίκες, το 38,8% καυκάσιους και 37,6% άτομα ηλικίας μεταξύ 13 και 29 ετών. Η Jama Network εκτιμά ότι 76.043 άτομα ανέφεραν τραυματισμούς που σχετίζονται με τα smartphones, μόνο στις ΗΠΑ. Οι περισσότεροι τραυματισμοί αφορούν άτομα ηλικίας 13 έως 29 ετών. Ωστόσο, όσοι ήταν κάτω των 13 ήταν πιο πιθανό να υποστούν τραυματισμό με μακροπρόθεσμες επιπλοκές.

    Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι τραυματισμοί αυτοί έχουν προέλθει από την προσήλωση και την απώλεια προσοχής των χρηστών στο smartphone τους.

    Φυσικά στους τραυματισμούς αυτούς ένα ποσοστό κατέχουν και smartphones που για κάποιο λόγο εξερράγησαν ή έπιασαν φωτιά.

    Η Jama Network τονίζει ότι η αυξανόμενη εξάρτηση μας από τα smartphones απαιτεί οι χρήστες να εκπαιδευτούν στην πρόληψη τραυματισμών, ώστε να προλαμβάνονται ατυχήματα των οποίων η αιτία είναι η απόσπαση της προσοχής του χρήστη.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles