18.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Τα 5G custom modems της Apple μπορεί να μην έρθουν μέχρι το 2025 μετά το άσχημο διαζύγιο με την Intel

    To The Information κυκλοφόρησε σήμερα μια αναφορά με πολλές λεπτομέρειες για το διαζύγιο της Apple και της Intel, για την θυελλώδη σχέση των δύο εταιρειών τα τελευταία χρόνια που οδήγησε την Apple να συμβιβαστεί με την Qualcomm, για τα σχέδια της Apple να κατασκευάσει τα δικά της modem και πολλά ακόμη.

    Το δημοσίευμα αναφέρει πως τα προβλήματα της Apple με την Intel έχουν μια μακρά ιστορία πριν τα πρόσφατα προβλήματα με τα 5G modems.

    “Ήταν αρχές του 2017 και η Apple ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει μια νέα σειρά iPhones για την επομένη χρονία αλλά τα Intel modem για τις συσκευές, γνωστά ως 7560, δεν λειτουργούσαν σωστά, σύμφωνα με δύο πηγές κοντά σε αυτή την σχέση των δύο εταιρειών. Τα νέα αυτά iPhones θα ήταν η πρώτη φορά που η Apple βασιζόταν αποκλειστικά στην Intel για τα modems αντί για τον επί χρόνια συνεργάτη της που άκουγε στο όνομα Qualcomm. Η Intel είχε ήδη ανασχεδιάσει τα modem τέσσερις φορές για να μπορέσει να τα φέρει στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα της Qualcomm. Πάρα αυτά είχε χάσει πολλές καταλυτικές προθεσμίες για τεχνικούς λόγους κάτι που έκανε τα στελέχη της Apple να έχουν μεγάλο άγχος.”

    Το διαζύγιο της Apple με την Intel κράτησε χρόνο και ήταν επίπονο και για τις δύο πλευρές.

    Μόλις η Apple ανακοίνωσε τον συμβιβασμό με την Qualcomm και το γεγονός ότι θα είχε πρόσβαση στα 5G modems της εταιρείας για τα μελλοντικά iPhones, η Intel ανακοίνωσε πως αποχωρούσε από την αγορά των 5G modem τουλάχιστον σε ότι αφορά τα smartphones. H WSJ τον προηγούμενο μήνα ανέφερε πως η Apple σκέφτηκε να αγοράσει την τεχνογνωσία της Intel στα 5G modems αλλά αυτό τελικά δεν έγινε καθώς επήλθε η συμφωνία με την Qualcomm.

    “Εκπρόσωπος της Intel δεν θέλησε να σχολιάσει στο παραπάνω θέμα αλλά επιβεβαίωσε πως εταιρείες προσέγγισαν την Intel για να εξαγοράσουν την τεχνογνωσία της αυτή – “Έχουμε μια υψηλής κλάσης τεχνογνωσία για τα 5G modems που ελάχιστες εταιρείες διαθέτουν και που να μπορούν να προχωρήσουν και στην παραγωγή αυτών. Αυτός ήταν ένας από τους πολλούς λόγους που πολλές εταιρείες εξέφρασαν την επιθυμία να εξαγοράσουν αυτή την τεχνογνωσία μας””

    Έχουμε ακούσει τους τελευταίους μήνες πως η Apple δουλεύει πάνω στα δικά της modems. Πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Qualcomm αυτές οι προσπάθειες μπορεί να είχαν πολύ έντονο χαρακτήρα αλλά τώρα με το συμβόλαιο παροχής 5G modems από την Qualcomm να έχει υπογραφεί όλα δείχνουν πως η Apple θα χαλαρώσει αυτούς τους ρυθμούς για τα δικά της modems. Η εταιρεία φαίνεται μάλιστα να λέει σε δικούς της εργαζομένους πως στοχεύει στην ενσωμάτωση των δικών της modems στις συσκευές της το 2025.

    “Για την Apple τα προβλήματα αυτά με την Intel είναι μια ακόμη υπενθύμιση γιατί τόσα χρόνια προσπαθεί να αποδεσμευτεί από εταιρείες τρίτων για βασικά εξαρτήματα των συσκευών της.”

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles