23.1 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Τα τρενάκια του λούνα παρκ ενεργοποιούν το iPhone 14 και το Apple Watch Crash Detection

    Η λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης του iPhone 14 ενεργοποιείται κατά λάθος και ως εκ τούτου καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν οι χρήστες βρίσκονται για παράδειγμα σε ένα τρενάκι σε πάρκα διασκέδασης αντί να εμπλέκονται σε πραγματικό αυτοκινητιστικό ατύχημα.

    Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, αρκετοί χρήστες του νέου iPhone 14‌ και iPhone 14 Pro σε λούνα παρκ στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι επαφές ειδοποιήθηκαν ότι ενεπλάκησαν σε τροχαίο καθώς οι ίδιοι απολάμβαναν μια γρήγορη βόλτα με κάποιο τρενάκι. Η τυχαία ενεργοποίηση των πιο πρόσφατων χαρακτηριστικών ασφαλείας της Apple πιθανότατα προκαλείται από τις ξαφνικές εναλλαγές σε ταχύτητα και φρένο που κάνουν αυτού του είδους τα οχήματα, με αποτέλεσμα οι αισθητήρες του iPhone να παρερμηνεύσουν την κίνηση ως τροχαίο.

    Η Wall Street Journal αναφέρει τουλάχιστον έξι περιστατικά έκτακτης ανάγκης που κλήθηκαν για ψευδείς συναγερμούς. Ως απάντηση στους ψευδείς συναγερμούς, ένας εκπρόσωπος της Apple είπε ότι η Apple δοκίμασε τη λειτουργία με πάνω από ένα εκατομμύριο ώρες δεδομένων τροχαίου ατυχήματος και ανάλυση οδήγησης σε πραγματικό κόσμο. Έχουν ήδη γίνει αρκετές δοκιμές για να ελεγχθεί η ακρίβεια του Crash Detection του iPhone 14, με διαφορετικά αποτελέσματα.

    Σε απάντηση σε μια δοκιμή που έγινε από τη Wall Street Journal όπου το iPhone απέτυχε να παρατηρήσει κάποια τροχαία ατυχήματα, η Apple είπε ότι η συνθήκη δοκιμής δεν παρείχε στο iPhone αρκετούς παράγοντες για να ενεργοποιήσει μια ειδοποίηση. Η Apple είπε ότι τα iPhone δεν ήταν συνδεδεμένα με Bluetooth ή CarPlay και μπορεί να μην είχαν διανύσει αρκετή απόσταση πριν από την πρόσκρουση, ώστε η συσκευή να καταγράψει τη συντριβή. Το Crash Detection είναι διαθέσιμο στα iPhone 14, iPhone 14 Pro, Apple Watch Series 8 και Apple Watch Ultra.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.