18.3 C
Athens
Wednesday, May 1, 2024
More

    Τα στελέχη της Apple προσφέρουν μια πιο λεπτομερή ματιά στον εντοπισμό σύγκρουσης του iPhone 14

    Σε μια νέα συνέντευξη, δύο στελέχη της Apple πρόσφεραν μια βαθύτερη παρουσίαση στη νέα λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης του iPhone 14, η οποία μπορεί να εντοπίσει εάν ένας χρήστης έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και να επικοινωνήσει αυτόματα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τις επαφές του.

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Brian Heater του TechCrunch, τον αντιπρόεδρο της Apple για το παγκόσμιο μάρκετινγκ προϊόντων iPhone, Kaiann Drance, και τον αντιπρόεδρο ανίχνευσης και συνδεσιμότητας της εταιρείας, Ron Huang, έριξαν λίγο φως στις τεχνικές πτυχές του τρόπου με τον οποίο στην πραγματικότητα τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone και Apple Watch μπορούν να κάνουν εντοπισμό ενός τροχαίου ατυχήματος.

    Οι πιο πρόσφατες συσκευές περιλαμβάνουν ενημερωμένους αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν ξαφνικές αλλαγές στην κίνηση και την πίεση, μαζί με άλλους τύπους δεδομένων από το iPhone, για να ενεργοποιήσουν μια ειδοποίηση. Το ενημερωμένο επιταχυνσιόμετρο στα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone μπορεί να μετρήσει G-force έως και 256 Gs. Καθώς η Apple ανέπτυξε τη δυνατότητα, απαιτούσε μια «θεμελιώδη κατανόηση του τι βιώνεται κατά τη διάρκεια μιας πρόσκρουσης», είπε ο Huang στη συνέντευξη. “Σε αυτές τις συγκρούσεις, βλέπετε δυνάμεις πρόσκρουσης πάνω από 100 Gs. Ξεκινήσαμε περίπου στα 256 Gs. Κάθε φορά που προσπαθείτε να αυξήσετε αυτό το εύρος, υπάρχουν αντισταθμίσεις, όσον αφορά την ακρίβεια στο υψηλότερο εύρος και το κόστος ισχύος. Χρειάστηκε η ομάδα να κάνει τρομερή δουλειά για την κατασκευή των αισθητήρων με αυτόν τον τρόπο».

    Εκτός από τα δεδομένα από το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο, το iPhone χρησιμοποιεί πολλές άλλες μεταβλητές για να καταλάβει εάν ένας χρήστης κινείται σε αυτοκίνητο και αν έχει εμπλακεί σε ατύχημα. «Δεν υπάρχει η τέλεια αναφορά, όσον αφορά την ενεργοποίηση ανίχνευσης σύγκρουσης», είπε ο Huang, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός παραγόντων που πρέπει να υπάρχουν πριν από την ενεργοποίηση του Ανίχνευσης σύγκρουσης και την επικοινωνία με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

    Είναι δύσκολο να πούμε πόσα από αυτά τα πράγματα πρέπει να ενεργοποιηθούν, επειδή δεν είναι μια ευθεία εξίσωση. Ανάλογα με το πόσο γρήγορη ήταν η ταχύτητα ταξιδιού νωρίτερα, καθορίζει και ποια σήματα θα δούμε αργότερα. Η αλλαγή της ταχύτητάς σας, σε συνδυασμό με τη δύναμη κρούσης, σε συνδυασμό με την αλλαγή πίεσης, σε συνδυασμό με το επίπεδο ήχου, είναι όλα ένας αρκετά δυναμικός αλγόριθμος.

    Υπάρχουν ορισμένα τροχαία ατυχήματα στα οποία το iPhone 14 ή τα νεότερα μοντέλα Apple Watch ενδέχεται σκόπιμα να μην επικοινωνούν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. “Είχα στην πραγματικότητα ένα τέτοιο με πρόσκρουση στο πίσω φτερό όταν βρισκόμουν στη Νέα Υόρκη νωρίτερα. Η ανίχνευση σύγκρουσής μου δεν λειτούργησε”, είπε ο Drance. “Είναι απλώς ένα από αυτά τα μικρά πράγματα που απλά βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας και συνεχίζετε. Αυτό είναι μέρος της συγχώνευσης και της ακρίβειας των αισθητήρων, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε πολλές ψευδείς κλήσεις στο 9-1-1 όταν δεν είναι απαραίτητο».

    Παρά τις προσπάθειες της Apple να μειώσει τις ψευδείς κλήσεις σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, έχουν προκύψει αναφορές ότι οι συσκευές iPhone 14 καλούν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν τρενάκι για παράδειγμα σε κάποιο πάρκο. Οι κλήσεις ψευδούς συναγερμού είναι πιθανόν αποτέλεσμα του ότι οι αισθητήρες του iPhone 14 ερμηνεύουν ψευδώς το ξαφνικό σταμάτημα και την κίνηση της διαδρομής ως σύγκρουση με άλλο όχημα. Άλλοι παράγοντες που χρησιμοποιεί το iPhone περιλαμβάνουν τον θόρυβο, όπως ο θόρυβος του κινητήρα ή του δρόμου, καθώς και οι δρομολογητές Wi-Fi κοντά σε ένα iPhone που αλλάζουν γρήγορα ως αποτέλεσμα του να βρίσκεστε σε κινούμενο όχημα.

    Ο Huang αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο με τον οποίο η Apple δοκίμασε το Crash Detection, σημειώνοντας ότι η εταιρεία τοποθέτησε το iPhone σε πολλά σημεία γύρω από ένα αυτοκίνητο, εξοπλισμένο με κάμερες για να αναλύσει τον αντίκτυπο που θα είχε μια πρόσκρουση. Η Apple εξέτασε επίσης δεδομένα από το Υπουργείο Μεταφορών και την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας για να κατανοήσει ποιοι τύποι ατυχημάτων είναι οι κύριες αιτίες τραυματισμών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.