22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Nέα Mac Pro μπορεί να έρθουν αρχές 2019, νέα σύνδεση iPad Pro με Mac σχεδιάζεται

    mac-pro

    Η Apple αποκάλυψε πως το υπάρχον Mac Pro δεν θα δει κάποια σημαντική αναβάθμιση αλλά αντί για αυτό ένα τελείως νέο Mac Pro με σχεδιασμό που θα μπορεί να αναβαθμιστεί εύκολα το ερώτημα ήταν πότε θα δούμε το νέο αυτό μηχάνημα.

    Η εταιρεία ανέφερε πως αυτό δεν θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2017 αλλά επίσης δεν επιβεβαίωσε πως θα είναι έτοιμο και για τον επόμενο χρόνο.

    Ο OSNews managing editor Thom Holwerda πιστεύει πως το project αυτό της Apple για ένα νέο Mac Pro ξεκίνησε μόλις πριν λίγες εβδομάδες και δεν θα είναι έτοιμο τόσο σύντομα όσο υπολογίζουν οι πιο αισιόδοξοι.

    Με βάση πηγές κοντά στα πλάνα της Apple ο Holwerda γράφει ότι η απόφαση της Apple αυτή πάρθηκε τους τελευταίους μήνες και ειδικά μετά τον έντονη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν οι επαγγελματίες χρήστες μετά την κυκλοφορία των νέων MacBook Pro με την Touch Bar και την έλλειψη ανακοινώσεων και άλλων αναβαθμίσεων.

    “Μετά την ανακοίνωση των νέων MacBook Pro με την Touch Bar οι παραγγελίες από τα παλαιότερα μοντέλα των MacBook Pro σημείωσαν τεράστιους αριθμούς και μετά τα πρώτα reviews των νέων μηχανημάτων οι πωλήσεις των παλαιότερων σημείωσαν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση. Αυτό ήταν κάτι που δεν το περίμενε η Apple σε καμιά περίπτωση”

    Ο Holwerda αναφέρει επίσης πως τα προβλήματα που είχε η LG UltraFine 5K Οθόνη που η Apple έφερε ως συνεχιστή της δικής της εξωτερικής οθόνης έκανε τους pro χρήστες ακόμη πιο διστακτικούς και έφερε περισσότερη γκρίνια.

    Ενδιαφέρον έχει η παρακάτω δήλωση του:

    “Επιπλέον η Apple εξερευνά νέα Retina MacBook Pro μοντέλα χωρίς την Touch Bar καθώς και κάποια νέα χαρακτηριστικά όπως την δυνατότητα σύνδεσης ενός iPad Pro σε ένα Mac ώστε και τα δύο μηχανήματα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα για μια επαγγελματική εργασία.”

    Η Apple ήδη έχει μια έκδοση ενός νέου MacBook Pro χωρίς την Touch Bar παρά το γεγονός πως αυτό το μηχάνημα το έχει ως βάση για αυτή την γραμμή και όχι ως μια πρόταση για κάποιον pro χρήστη.

    Η δυνατότητα τώρα να έχουμε ένα iPad Pro με Apple Pencil σε συνεργασία με το macOS με τέτοιο τρόπο ώστε να χρησιμοποιούνται παράλληλα για μια κοινή εργασία είναι μια υπέροχη ιδέα που θα αρέσει πολύ στους επαγγελματίες.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles