19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν σεξιστικό το γεγονός ότι όλοι οι ψηφιακοί βοηθοί έχουν προεπιλεγμένη την γυναικεία φωνή

    H απόφαση της Apple να έχει προεπιλεγμένη την γυναικεία φωνή στην Siri στην Αμερική και σε άλλες χώρες ενισχύει τον σεξισμό σύμφωνα με μια νέα αναφορά των Ηνωμένων Εθνών. Η ίδια παρατήρηση έχει γίνει και για την Google Assistant, την Alexa της Amazon, και την Cortana της Microsoft.

    Το πρόβλημα σύμφωνα με την έκθεση αυτή είναι ότι αυτές οι επιλογές ενισχύουν την ιδέα πως οι βοηθοί είναι πάντα γυναίκες…..

    “Επειδή η ομιλία στις περισσότερες ψηφιακές βοηθούς είναι γυναικεία στέλνει το μήνυμα πως οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες και αδυμονούν να βοηθούσαν τους πάντες απλά με το πάτημα ενός κουμπιού ή μέσω μιας φωνητικής εντολής που ξεκινάει με έναν πεζό τρόπο όπως Hey ή OK. H βοηθός δεν έχει κάποια δύναμη είναι υποταγμένη να εκτελεί όλες τις εντολές ανεξάρτητα από τον τόνο της φωνής ή ακόμη και την εχθρικότητα. Ειδικά μιας και η τεχνολογία των ψηφιακών βοηθών εισέρχεται και σε κοινότητες που δεν ακολουθούν τα δυτικά πρότυπα αυτόματα ενισχύεται ο σεξισμός σε αυτές τις κοινωνίες.”

    Η έκθεση παρουσιάζει και την μεγάλη ανησυχία για το υποσυνείδητο μήνυμα που περνάει και στα μικρά παιδιά με αυτό τον τρόπο και αυτές τις επιλογές.

    Ένα άλλο σημείο έχει να κάνει με το γεγονός πως όταν οι ψηφιακές βοηθοί δέχονται επιθετικά σχόλια ή σχόλια φλετρ τότε η αντίδραση τους σε κάτι τέτοιο δεν είναι ποτέ αρνητική και είτε τα δέχονται είτε κάνουν κάποιου είδους χιούμορ με βάση αυτά.

    Για παράδειγμα αν κάποιος πει στην Siri “You’re a slut” οι απαντήσεις που θα πάρει είναι “I’d blush if I could” και“Well, I never!”

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles