20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Τα βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα απαγορεύουν τα smatwatches από τα εξεταστικά κέντρα

    Apple-Watch-logo-main11

    Να και κάτι το οποίο περιμέναμε να συμβεί ειδικά μιας και τον Απρίλιο το Apple Watch θα βγει στην αγορά. Σχολεία και κολέγια στην Αγγλία μετά από παρότρυνση του υπουργού παιδείας απαγορεύσαν ήδη τους μαθητές τους να φορούν οποιοδήποτε smartwatch την περίοδο της εξεταστικής.

    Η ανησυχία που έχουν οι εκπαιδευτικοί είναι απολύτως λογική μιας και η αγορά των smartwatches αναμένετε να αυξηθεί και ενισχυθεί αφότου η Apple λανσάρει το δικό της Apple Watch τον Απρίλιο. Μην ξεχνάμε πως ήδη στις βασικές λειτουργίες των περισσότερων από αυτών των συσκευών κάποιος μπορεί να έχει μια γρήγορη σημείωση ή να διαβάσει ένα μήνυμα ενώ όλα επικοινωνούν με την αντίστοιχη smartphone συσκευή και έτσι αποτελούν δευτερεύον τρόπο επικοινωνίας με το διαδίκτυο.

    Οι εκπαιδευτικοί λοιπόν στην Αγγλία αναγνώρισαν πως είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις αν ένας μαθητής ή φοιτητής και γενικότερα κάποιος εξεταζόμενος με μια τέτοια συσκευή κοιτάει απλά την ώρα ή έχει κάποιο έξυπνο σκονάκι που διαβάζει εκείνη την στιγμή.

    Από την πλευρά τους τα πανεπιστήμια της χώρας ανταποκρίθηκαν και αυτά με πρώτα τα UCL και CITY να αφαιρούν από τους φοιτητές τους τα smartwatches τους κατά την είσοδο τους στις αίθουσες εξέτασης. Μάλιστα επειδή δεν μπορούν να μπαίνουν στο κόπο να ελέγχουν ποιο ρολόι είναι smartwatch ή όχι τα δύο πανεπιστήμια δεν επιτρέπουν κανένα εξεταζόμενο να φοράει κάτι στους καρπούς τον χεριών του.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles