19.1 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Στέλεχος της Apple λέει ότι η Samsung αντέγραψε το iPhone και απλώς «έβαλε μια μεγαλύτερη οθόνη γύρω του»

    Η Joanna Stern της Wall Street Journal μοιράστηκε σήμερα ένα νέο ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη του iPhone ενόψει της 15ης επετείου από την κυκλοφορία της συσκευής στις 29 Ιουνίου 2007. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει μια συνέντευξη με τον επικεφαλής μάρκετινγκ της Apple, Greg Joswiak, και τον συνδημιουργό του iPhone, Tony Fadell , και μια σειρά χρηστών iPhone.

    Ένα τμήμα της συνέντευξης αντανακλά ότι τα Android smartphone αποκτούσαν μεγαλύτερες οθόνες χρόνια πριν το iPhone. Όταν ρωτήθηκε για το πόσο σημαντικό ρόλο είχαν η Samsung και άλλοι κατασκευαστές Android smartphone στην Apple εκείνη την εποχή, ο Joswiak παραδέχτηκε ότι ήταν «ενοχλητικοί» και τους κατηγόρησε για κακή αντιγραφή της τεχνολογίας της Apple.

    «Ήταν ενοχλητικοί», είπε ο Joswiak. “Και ήταν ενοχλητικοί επειδή, όπως ξέρετε, άρπαξαν την τεχνολογία μας. Πήραν τις καινοτομίες που είχαμε δημιουργήσει και δημιούργησαν ένα κακό αντίγραφό της, και απλώς έβαλαν μια μεγαλύτερη οθόνη γύρω της. Έτσι, ναι, δεν ήμασταν και εμείς ευχαριστημένοι.”

    Η Samsung παρουσίασε το Galaxy S4 με οθόνη 5 ιντσών στις αρχές του 2013, σε μια εποχή που το iPhone 5 είχε οθόνη 4 ιντσών. Η Apple κυκλοφόρησε τελικά τα πρώτα της μεγαλύτερα smartphone με το iPhone 6 4,7 ιντσών και το iPhone 6 Plus 5,5 ιντσών το 2014, και οι συσκευές αυτές είδαν μια μεγάλη ζήτηση και συνέχισαν να είναι μεταξύ των μοντέλων iPhone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ποτέ.

    Η Apple μήνυσε τη Samsung το 2011 για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ισχυριζόμενη ότι η Samsung αντέγραψε το σχέδιο του iPhone με τη δική της σειρά smartphone Galaxy. Στην Apple επιδικάστηκε αρχικά περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια ως αποζημίωση, αλλά το ποσό μειώθηκε σε επόμενη εκ νέου δίκη. Το 2018, η Apple συμβιβάστηκε τελικά με τη Samsung και επανέλαβε την ακόλουθη δήλωση:

    Πιστεύουμε βαθιά στην αξία του σχεδιασμού και οι ομάδες μας εργάζονται ακούραστα για να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα που ευχαριστούν τους πελάτες μας. Αυτή η υπόθεση ήταν πάντα κάτι περισσότερο από χρήματα. Η Apple πυροδότησε την επανάσταση των smartphone με το iPhone και είναι γεγονός ότι η Samsung αντέγραψε κατάφωρα το σχέδιό μας. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τη σκληρή δουλειά και την καινοτομία τόσων πολλών ανθρώπων στην Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.