19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πόσο χρυσό παίρνει κάποιος με το 18K Apple Watch Edition

    218233

    H Apple δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις τιμές για τα πιο ακριβά μοντέλα του Apple Watch και ειδικά για αυτό των 18 καρατιών χρυσό μοντέλο. Αν οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούσαν για μια κοστολόγηση στην αγορά κάτω από τα $5000 τότε ίσως είναι λαθεμένες.

    Ο Greg Koenig, συνιδρυτής της Luma Labs, πρόσφατα έκανε έναν υπολογισμό για το πόσο χρυσό θα περιέχει το επερχόμενο 42mm χρυσό Apple Watch. Αν και ο Koenig  αναφέρει πως πρόκειται για εκτίμηση ο ίδιος υπολογίζει πως το εν λόγω μοντέλο θα έχει 29.16 γραμμάρια χρυσού το οποίο με βάση την τιμή του χρυσού στην αγορά αυτή την στιγμή αντιστοιχεί στα $853.82 και αυτή η τιμή είναι χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος των ηλεκτρονικών κλπ.

    Στην εκτίμηση του, όπως αναφέρει ο ίδιος, δεν έχει λάβει υπόψιν του κάποια επιπλέον εξαρτήματα του Apple Watch που μάλλον θα περιλαμβάνουν κάποια ποσότητα χρυσού.

    Ως μέτρο σύγκρισης να αναφέρουμε πως ένα χρυσό Rolex στοιχίζει αυτή την στιγμή στην αγορά $38.000 με την αξία του χρυσού που περιέχει να είναι στα $4.000.

    Ο Koenig καταλήγει λέγοντας πως το χρυσό Apple Watch σίγουρα θα στοιχίζει πάνω από $5000.

    If anyone thinks Apple is charging less than $5k for the Edition, they are smoking crack. Based on the gold content alone, $5k

    Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός πως η Apple θα κρατάει τα χρυσά Apple Watch φυλαγμένα σε χρηματοκιβώτια στα Apple Stores.

    Για τους κοινούς θνητούς – εμάς δηλαδή – η τιμή του βασικού μοντέλου στα $349 θα είναι αυτή που θα πρέπει να υπολογίσουμε στα μελλοντικά μας έξοδα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles