18.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Πως το iPhone σας θα μπορεί να ξεκινάει το αυτοκίνητο σας πριν μπείτε

    iphone-start-car-640x400

    Η Apple ήδη έχει φέρει στην αγορά μια λύση για το αυτοκίνητο που ακούει στο όνομα CarPlay. Η εταιρεία μάλιστα έχει ως στόχο το CarPlay να ενσωματωθεί σε περισσότερο από 24 εκατομμύρια αυτοκίνητα τα επόμενα 5 χρόνια.

    Μια νέα πατέντα που κατοχυρώθηκε σήμερα όμως δείχνει πως η εταιρεία ίσως έχει πολύ μεγαλύτερες βλέψεις στο μέλλον για τον χώρο της αυτοκίνησης.

    Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας η Apple περιγράφει ένα τρόπο κατά τον οποίο μέσω μιας σύνδεσης Bluetooth το iPhone συνδέεται με το ίδιο το αυτοκίνητο και έτσι ο χρήστης μπορεί μέσω αυτού να ξεκλειδώσει πόρτες, να ξεκινήσει την μηχανή και ακόμη και να αλλάξει τις ρυθμίσεις της καμπίνας του αυτοκινήτου και όλα αυτά πριν καν ο ίδιος μπει μέσα.

    Το παραπάνω μοιάζει να είναι εμπνευσμένο από την ταινία του James Bond Tomorrow Never Dies, αλλά αν η Apple το κάνει πραγματικότητα θα είναι μια τεράστια κίνηση για την εταιρεία.

    Το γράφημα παρακάτω δείχνει πως μπορεί να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο.

    Screen-Shot-2015-02-03-at-10.51.30

    Μια περιοχή για την συγκεκριμένη ιδέα που θα είχε ιδιαίτερη σημασία είναι και αυτή της ασφάλειας. Η Apple εκεί θα μπορούσε να διασφαλίσει μέσω του Touch ID τον οδηγό του αυτοκινήτου και πολλά ακόμη.

    Το αναφέρουμε αυτό γιατί πρόσφατα η BMW χρειάστηκε να διορθώσει ένα πολύ μεγάλο σφάλμα στο λογισμικό του ConnectDrive που είχε επίπτωση σε 2.2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Ένα σφάλμα που επέτρεπε εύκολα σε hackers να ανοίξουν τα παράθυρα και τις πόρτες των αυτοκινήτων.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles