15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πως θα συγκριθεί η οθόνη του iPhone 6 με τον ανταγωνισμό

    screen-shot-2014-05-27-at-1-24-25-pm

    Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε το iPhone 4 παρουσίασε επίσης και τον ορισμό της Apple για την οθόνη Retina. “Υπάρχει ένας μαγικός αριθμός γύρω στα 300 pixels ανά ίντσα, με αποτέλεσμα όταν κρατάς κάτι σε μια απόσταση γύρω στις 10 ίντσες από τα μάτια σου το κείμενο να μοιάζει σαν να προέρχεται από ένα καλά εκτυπωμένο βιβλίο”. Κάπως έτσι έδωσε τον ορισμό της Retina οθόνης ο Steve και εκ τότε καθιερώθηκε σαν όρος στην βιομηχανία.

    Η LG σήμερα όμως κατά την παρουσίαση του G3 smartphone της είχε μια τελείως διαφορετική άποψη τονίζοντας πως ο όρος “Retina” που καθιέρωσε η Apple ήταν παραπλανητικός και όχι έγκυρος σχετικά με την ευαισθησία του ανθρώπινου ματιού.

    Ο Jobs επίσης είχε πει πως η Retina οθόνη ήταν η πρώτη σε ένα τηλέφωνο αλλά πλέον αυτό ίσως δεν ισχύει στην περίπτωση του iPhone 6. Από το iPhone 4 και μετά οι κατασκευαστές Android ο ένας μετά τον άλλο αύξησαν την ανάλυση των οθονών τους καθώς και το μέγεθος. Τα σημερινά σχόλια δεν είναι μόνο σχετικά με τα προηγούμενα ή τωρινά iPhone της Apple αλλά και για το επερχόμενο iPhone 6. Η LG σήμερα μπορεί να απέφυγε το όνομα Apple αλλά όλοι καταλάβανε πως σε αυτή απευθυνόταν.

    Ας δούμε όμως τι είπαν:

    “Υπάρχει μια κοινή λαθεμένη παραδοχή στην βιομηχανία των smartphones. Υπάρχει η παραπλάνηση πως το ανθρώπινο μάτι μπορεί μόνο να παρατηρήσει διαφορές στην οθόνη όταν η ποιότητα της είναι γύρω στα 300 pixel ανά ίντσα. Αυτό όμως δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση. Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να παρατηρήσει διαφορές και σε καλύτερη ποιότητα κάτι το οποίο το έχει αντιληφθεί ήδη η βιομηχανία των εκτυπώσεων. Σήμερα αυτό που θεωρούν καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης είναι ότι έχει καταφέρει η LG με την εισαγωγή της πρώτης Quad HD display, του G3.”

    H LG επίσης σύγκρινε την HD οθόνη στα 269ppi με την Full HD στα 403ppi και την δική της Quad HD display που είναι στα 538ppi.

    “Αν ήταν αλήθεια πως το ανθρώπινο μάτι μπορεί να παρατηρεί διαφορές μέχρι και τα 300ppi τότε δεν θα μπορούσατε να δείτε τις διαφορές στις παραπάνω εικόνες”

    Η τωρινή σειρά iPhone παραμένει στα 326ppi που είδαμε για πρώτη φόρα στο iPhone 4 παρά το γεγονός πως το iPhone 5 μεγάλωσε σε ίντσες την οθόνη του. Οι φήμες θέλουν την Apple να δουλεύει πάνω σε 3χ pixels για το iPhone 6 στοχεύοντας σε μια ανάλυση 1704χ960. Αν αυτό επαληθευτεί η πυκνότητα των pixel θα φτάσει τα 416ppi και αν έχουμε και ένα iPhone 6  5.5 ιντσών στα 356ppi. Αυτό αυτόματα θα σημαίνει πως το iPhone 6 δεν θα εξουδετερώσει σε αυτή την ανάλυση των ανταγωνισμό όπως είχε κάνει το iPhone 4 μερικά χρόνια πριν.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles