16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πως θα μπορεί να δουλεύει ο βιομετρικός αισθητήρας προσώπου στο iPhone 8

    iphone-8-features

    Ο έγκυρος αναλυτής  Ming-Chi Kuo έχει προβλέψει ότι το επερχόμενο iPhone 8 θα αντικαταστήσει την τεχνολογία Touch ID με έναν πιο εξελιγμένο αισθητήρα που θα μπορεί να αναγνωρίζει το πρόσωπο του χρήστη και με μεγάλη ακρίβεια.

    Ο αναλυτής της JPMorgan Rob Hall επιβεβαιώσε και αυτός με την σειρά του το παραπάνω τονίζοντας πως αυτή η αναγνώριση μπορεί να επιτευχθεί με ένα αισθητήρα 3D στο εμπρόσθιο μέρος της συσκευής.

    Για πολλούς αυτή η είδηση θεωρήθηκε πολύ εξωφρενική φήμη για να την πιστέψουν στο ελάχιστο. Για αρχή πως θα μπορούσε το iPhone 8 να επαληθεύσει τον χρήστη την νύχτα; Με το Touch ID φυσικά δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο θέμα σε καμιά περίπτωση.

    Είχαμε λοιπόν μια σειρά από αναφορές που προσπαθούν να ρίξουν λίγο φως στο πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστεί δυνατό.

    Αρχικά θα πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μια τέτοια αναγνώριση προσώπου από την εμπρόσθια κάμερα του iPhone.

    Αυτή η πρακτική έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από το Trusted Face του Android και το Windows Hello και αντικειμενικά δεν έφερε τα αξιόπιστα αποτελέσματα που πολλοί θα περίμεναν ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

    Το Touch ID έχει ένα περιθώριο λάθους 1 στα 50,000 αλλά σύμφωνα με τον Hall ο βιομετρικός αισθητήρας της Apple θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια ενώ θα μπορεί να λειτουργεί ενώ η συσκευή είναι σε υγρό στοιχείο.

    Ο αναλυτής λοιπόν πιστεύει πως το iPhone 8 θα έχει έναν 3D Laser αισθητήρα που θα του επιτρέπει να χαρτογραφεί τον περίγυρο κάνοντας scan σε 360 μοίρες του πραγματικού κόσμου και των αντικειμένων καθώς φυσικά και του προσώπου του χρήστη ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

    Αυτός ο αισθητήρας πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι υπάρχει από την Primesense, την startup που έχει εξαγοράσει η Apple από το 2013.

     

    Η Primesense φέρετε να απασχολεί 150 εργαζομένων στο Tel Aviv αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

    Η εν λόγω startup πριν εξαγοραστεί από την Apple είχε δουλέψει για πολλά χρόνια πάνω στον αισθητήρα της Microsoft για το Kinect.

    3D-sensor-JPMorgan-001

    Ένας 3D τέτοιος αισθητήρας απαιτεί μιας χαμηλής ενεργειακής απόδοσης LED ή Laser για να εξάγει φως καθώς και έναν επεξεργαστή ανάλυσης εικόνας που θα μπορεί να επεξεργάζετε γρήγορα δεδομένα.

    Η Apple θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τον αισθητήρα αυτό και για άλλα χαρακτηριστικά όπως την χαρτογράφηση εσωτερικού χώρου, διαδραστικών παιχνιδιών και επαυξημένης πραγματικότητας.

    Ένας τέτοιος αισθητήρας θα μπορούσε να κοστολογηθεί στα $10 με $15 για κάθε iPhone 8.

    Ο συνδυασμός λοιπόν του αισθητήρα της Primesense, τωνπατεντών της αλλά και της Apple, καθώς και το πάρα πολύ έντονο ενδιαφέρον της Apple στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας ίσως μεταφραστεί στην ενσωμάτωση μιας τέτοιας λύσης πάρα πολύ σύντομα ακόμη και στο επετειακό iPhone 8.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles