24.7 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
More

    Πως η Apple μπορεί να ανανεώσει το iPad και να το κάνει ανταγωνιστικό

    Apple-iPad-5-Space-Grey-70-640x426

    Με όλες τις ενθουσιώδης συζητήσεις γύρω από το iPhone 6 και το iWatch το iPad έχει αρχίσει να μοιάζει σαν ένα αντικείμενο του παρελθόντος με τις πωλήσεις του μάλιστα τον τελευταίο καιρό να συνηγορούν προς αυτή την διαπίστωση.

    Στο παγκόσμιο χάρτη όλες οι πωλήσεις tablet έχουν σημείωση μια σημαντική πτώση. Η στατιστική μελέτη μάλιστα της IDC αναφέρει μια πτώση στις πωλήσεις ακόμη μεγαλύτερη για το 2014. Με την Apple να κατέχει ένα πολύ σημαντικό μερίδιο της αγοράς ακόμη και ο Tim Cook πρέπει να παραδεχτεί πως το iPad αντιμετωπίζει αυτή την χρονιά κάποια σκαμπανεβάσματα.

    Το tablet της Apple έχει εισχωρήσει φέτος σχεδόν παντού ακόμη και στα cockpits αεροπλάνων πέρα από την εκπαίδευση αλλά πάρα αυτά στο τελευταίο οικονομικό τρίμηνο σημείωσε μια πτώση της τάξης του 10%. Το καυτό προϊόν της Apple φαίνεται λοιπόν να κρύωσε κάπως.

    “Είμαι κάτοχος ενός iPhone, ενός Mac και ενός iPad και από τα τρία χρησιμοποιώ λιγότερο το iPad μου” αναφέρει ο Michael Grothaus, πρώην υπάλληλος της Apple και δημιουργός μιας σειρά καινοτόμων ζυγαριών που χρησιμοποιούν το iPad.

    “Όσο και αν αγαπώ τα προϊόντα της Apple τον τελευταίο καιρό έπιασα τον εαυτό μου να κοιτάει και άλλα ανταγωνιστικά tablets για να δω τι νέο προσφέρουν” αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Παρακάτω σας έχουμε την λίστα με τα πράγματα που μπορεί να κάνει η Apple για να ανανεώσει το iPad και να το κάνει ξανά ένα καυτό προϊόν, η λίστα προέρχεται από προγραμματιστές του χώρου.

    Μεγαλύτερη οθόνη 

    Μπορεί να ξαφνιάσει κάποιους αλλά στην πρώτη θέση με τις περισσότερες προτιμήσεις έρχεται η ύπαρξη μιας μεγαλύτερης οθόνης. Καθώς το iPhone θα γίνεται μεγαλύτερο και κατά πάσα πιθανότητα οι πωλήσεις του iPad Mini θα σημειώσουν και αυτές πτώση, οι περισσότερες ίντσες στο iPad είναι η μεγαλύτερη επιθυμία. Να τονίσουμε επίσης πως δεν είναι τυχαίο πως η Microsoft πάγωσε το επερχόμενο Surface Mini της μιας και φοβήθηκε τις πωλήσεις του iPhone 6.

    Ένα επερχόμενο Phablet λοιπόν από την Apple πιστεύετε πως θα έχει επιπτώσεις στην μείωση των πωλήσεων του iPad.

    Μια μεγαλύτερη οθόνη βέβαια από μόνη της δεν σημαίνει πολλά. Η Apple θα πρέπει να ενισχύσει και να βασιστεί στις εφαρμογές παραγωγικότητας.

    “Στον κόσμο των DJ ήδη παρατηρούμε μια μεγάλη στροφή από τα laptops στα iPads” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Karim Morsy, CEO and co-founder της Algoriddim που οι μουσικές τους εφαρμογές στο App Store έχουν περισσότερες από 10 εκατομμύρια λήψεις.

    “Το Multi-Touch ως μέθοδος εισαγωγής έχει σημαντικά προτερήματα από το trackpad ενός laptop ειδικά σε ότι έχει να κάνει με ζωντανές εκδηλώσεις. Στο μέλλον αναμένουμε τα tablets να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην μουσική σε σύγκριση με τα laptops” τονίζει χαρακτηριστικά.

    Ένα πληκτρολόγιο 

    Από το 2010 και μετά όλο και περισσότεροι θέλουν από την Apple ένα πληκτρολόγιο για την Apple. Κάτι τέτοιο μπορεί να έχει επιπτώσεις στις πωλήσεις των MacBook αλλά θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες του iPad σε ένα εντελώς νέο κοινό.

    Πληκτρολόγια τρίτων υπάρχουν ήδη στην αγορά με μερικά από αυτά να είναι πολύ αξιόλογα αλλά αυτό δεν αντικρούει το γεγονός πως το iPad αυτή την στιγμή είναι μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για την μη χρήση πληκτρολόγιου.

    “Είχα πρόσφατα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω ένα Microsoft’s Surface 3 tablet και αν και το λογισμικό δεν με ικανοποίησε καθόλου πάρα αυτά η ύπαρξη πληκτρολογίου και ο υβριδικός χαρακτήρας του μπορεί να είναι η βάση για το μέλλον” αναφέρει ο Michael Grothaus.

    Η Apple πρόσφατα κατοχύρωσε μια πατέντα που έχει στοιχεία από το Surface μοντέλο και για πολλούς η Apple θα έπρεπε να δημιουργήσει ένα iPad με μια λειτουργικότητα ενός MacBook.

     Ένα Stylus 

    Με το Newton MessagePad το 1990 η  Apple ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που εξερευνήσανε τις δυνατότητες ενός stylus ως ένα καινοτόμο μηχανισμό αλλά η επιστροφή του Steve Jobs τερμάτισε άμεσα αυτή την προσπάθεια.

    “Πραγματικά ελπίζω πως η Apple θα παρουσιάσει κάποια στιγμή κάτι παρόμοιο με το S Pen της Samsung αν και η λέξη stylus είναι απαγορευμένη για την Apple” αναφέρει ο Dave Howell, founder and CEO του Avatron Software και πρώην υπάλληλος της Apple.

    Αν και η ύπαρξη ενός stylus μπορεί να κάνει το iPad πιο συνθέτη σαν συσκευή, η δυνατότητα του να γράφεις, σχεδιάζεις και σημειώνεις στην οθόνη θα γινόταν ένα τεράστιο πλεονέκτημα για το tablet της Apple. Όπως πολλοί πιστεύουν το S Pen της Samsung είναι μια καινοτομία που η Apple θα μπορούσε να δανειστεί.

    Εν κατακλείδι η ανανέωση του iPad είναι ίσως πιο σημαντική από ποτέ. Αν και η Apple δίνει έμφαση στο iPhone το επερχόμενο iWatch θα μπορούσε να του επιφέρει ένα σοβαρό χτύπημα. Μόλις ο κόσμος συνηθίσει την ιδέα του να δέχεται κλήσεις στο smartwatch του και να ανοίγει εφαρμογές από εκεί ποιο θα είναι άραγε το μέλλον του iPhone.

    Επίσης το σίγουρο είναι πως το iPad αποτελεί ακόμη μια τεράστια πηγή εσόδων για την Apple αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι πιο επιτυχημένο και με μεγαλύτερα κέρδη στην αγορά.

    Τέλος υπάρχουν  και αυτοί που υποστηρίζουν, όπως ο Walt Mossberg, ότι οι πτώση στις πωλήσεις του iPad οφείλονται στο γεγονός πως πολλοί καταναλωτές βλέπουν τα tablets ως PCs και λιγότερο ως smartphones. Αυτό σημαίνει πως θεωρούν πως πρέπει να τα ανανεώσουν κάθε 3-4 χρόνια και όχι κάθε χρόνο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles