14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ποιο iPhone 7 να αγοράσω; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εμένα;

    which-iphone-7-should-i-buy-black-or-jet-black

    Με την κυκλοφορία του iPhone 7 οι καταναλωτές έχουν πολλές επιλογές για να αγοράσουν το καλύτερο iPhone για αυτούς βάση των αναγκών τους.

    Αν λοιπόν σκέφτεστε ποιο μοντέλο να αγοράσετε μπορεί το παρακάτω να σας βοηθήσει.

    Αποθηκευτικός Χώρος

    iphone-7-128-gb-storage

    Τώρα που το βασικό μοντέλο ξεκινάει από τα 32 GB οι χρήστες πλέον μπορούν με σχετική άνεση να αποθηκεύουν αρχεία και να κατεβάζουν εφαρμογές χωρίς μεγάλους περιορισμούς και σε αυτό.

    Βέβαια ενώ το παραπάνω ισχύει δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως οι νέες δυνατότητες του iPhone 7 σημαίνουν λογικά για εσάς καλύτερες και περισσότερες φωτογραφίες, περισσότερα βίντεο καθώς και σίγουρα πιο ποιοτικές εφαρμογές και παιχνίδια. Όλα αυτά σίγουρα θα πιάσουν χώρο στην συσκευή σας και έτσι σε καμιά περίπτωση μην πιστέψετε πως και τα 32 GB δεν θα γεμίσουν γρήγορα.

    Συνυπολογίστε επίσης πόσο χώρο θα χρειαστείτε για την μουσική και τις ταινίες σας.

    Η καλύτερη επιλογή είναι αυτή των 128 GB μιας και εκεί η άνεση σχεδόν σε ότι κάνετε από άποψη αποθηκευτικού χώρου είναι επιβεβαιωμένη.

    Αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν μπορείτε να πάτε και στα 256 GB αρκεί να είστε σίγουροι πως όντως οι απαιτήσεις σας στον αποθηκευτικό χώρο του νέου σας iPhone θα είναι τόσο μεγάλες.

    Να κάνουμε εδώ επίσης μια σημείωση και να αναφέρουμε πως η μεταπολιτική αξία των iPhone 7 στα 256 GB δεν θα είναι τόσο καλή του χρόνου σε σχέση με αυτή των 128 GB – Αυτό έτσι για να το έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας.

    Συμπέρασμα – Η καλύτερη επιλογή είναι αυτή των 128 GB

    Χρώμα 

    iphone-7-unboxing

    Ο χρωματισμός και η επιλογή αυτού είναι καθαρά κάτι υποκειμενικό και όχι αντικειμενικό. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που μπορούμε να σας τονίσουμε.

    Θέλετε να δείξετε φέτος πως έχετε την νέα συσκευή της Apple στους γύρω σας; Τότε το Black και το Jet Black είναι οι καλύτερες σας επιλογές.

    Αν τώρα οι δαχτυλιές και οι γρατσουνιές σας τρομάζουν τότε θα πρέπει να αποφύγετε των Jet Black χρωματισμό.

    Αν πάλι τα παραπάνω δεν σας προβληματίζουν και θέλετε να χαρείτε το νέο σας iPhone χωρίς κάποια θήκη μάλιστα τότε το Jet Black είναι πραγματικά όμορφο και ιδιαίτερο. Επίσης το εν λόγω φινίρισμα σας δίνει ένα καλύτερο κράτημα στο χέρι ακόμη καλύτερο και από το iPhone 5c.

    Στην περίπτωση που θέλετε τώρα να παίξετε εκ του ασφαλούς και να έχει η συσκευή σας και μια καλή μεταπολιτική αξία λόγω εξωτερικής κατάστασης τότε το Black iPhone 7 είναι για εσάς. Το πολύ θετικό αυτής της επιλογής είναι πως και αυτός ο χρωματικός συνδυασμός δείχνει επίσης πανέμορφος.

    Θα πρέπει να σκεφτείτε επίσης την διαθεσιμότητα των συσκευών αυτή την περίοδο. Έτσι λοιπόν πιο εύκολα αυτή την στιγμή θα βρείτε τα Gold, Rose Gold, και Silver iPhone 7, ενώ πιο δύσκολα το Black με το Jet Black τέλος να μοιάζει σχεδόν αδύνατο να βρεθεί εύκολα αυτή την στιγμή στην αγορά.

    Συμπέρασμα – Οι περισσότεροι φέτος θα αγοράσουν το Black μοντέλο και δεν θα κάνουν λάθος μιας και έχει καλύτερη αντοχή στις γρατσουνιές ενώ παράλληλα είναι πολύ όμορφο. Αν τώρα μπορείτε να αντέξετε τις δαχτυλιές και τις μελλοντικές αμυχές στην συσκευή σας τότε το Jet Black θα σας ανταμείψει με την ομορφιά του και το φινίρισμα του. Βέβαια για να απολαύσετε αυτά δεν θα πρέπει να το καλύψετε με θήκη προστασίας κάτι που ίσως σας κάνει να ξανασκεφτείτε την επένδυση στο Jet Black.

    Μέγεθος

    iphone-7-plus-isight-duo

    Να αγοράσω το iPhone 7 ή το iPhone 7 Plus; Αυτή είναι μια ερώτηση που σίγουρα όλοι θα κάνετε. Ως τώρα προσωπικά είχα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με τις 4.7 ίντσες αλλά φέτος το Plus μοντέλο με την νέα iSight Duo κάμερα κάνει αυτή την επιλογή ακόμη πιο δύσκολη.

    Σε κάθε περίπτωση να τονίσουμε πως το Plus μοντέλο είναι ένα μεγάλο σε μέγεθος κινητό και πως σίγουρα κάποιοι χρήστες δεν μπορούν εύκολα να το χρησιμοποιήσουν.

    ‘Έτσι αν δοκιμάσατε παλαιότερα κάποιο Plus μοντέλο και είδατε πως δεν μπορείτε να το λειτουργήσετε εξαιτίας του μεγέθους του και των bezels του τότε σίγουρα το σύστημα διπλών φακών στο πίσω μέρος δεν θα σας κάνει να αλλάξετε αυτή την γνώμη.

    Αν τώρα μπορείτε να χειριστείτε τα Plus μοντέλα με άνεση ή έστω κάποια άνεση και σας δίνουν μια καλή χρηστικότητα τότε τα χαρακτηριστικά της νέας διπλής κάμερας θα αποτελέσουν μεγάλο δέλεαρ για εσάς για να προχωρήσετε σε αυτό το μοντέλο.

    Αγαπάτε επίσης την φωτογραφία και θέλετε να έχετε την καλύτερη δυνατή κάμερα πάντα μαζί σας για να απαθανατίζετε στιγμές άμεσα και γρήγορα; Τότε το Plus είναι επίσης για εσάς.

    Λέγοντας όλα τα παραπάνω να τονίσουμε πως και η κάμερα του iPhone 7 είναι εξίσου καλή και δυνατή με το ίδιο ƒ/1.8 28mm που έχει το iPhone 7 Plus, καθώς και την προσθήκη οπτικού σταθεροποιητή για πρώτη φορά σε ένα 4.7 ιντσών μοντέλο.

    Τέλος όπως και πέρυσι έτσι και φέτος το iPhone 7 Plus έχει μια μεγαλύτερη μπαταρία από το iPhone 7 μοντέλο. Ο γενικός κανόνας λοιπόν λέει πως το Plus δίνει μια καλύτερη αυτονομία – Βέβαια μην φανταστείτε κάποια τεράστια διαφορά μιας και το Plus είναι πιο ενεργειακά απαιτητικό από ότι το 4.7 ιντσών μοντέλο.

    iphone-7-plus-matte-black

    Συμπέρασμα – Αυτή είναι η πιο δύσκολη επιλογή που θα χρειαστείτε να κάνετε ειδικά φέτος. Αν μπορείτε να χειριστείτε μεγάλα μεγέθη smartphones και σας αρέσει η φωτογραφία τότε το iPhone 7 Plus είναι για εσάς. Αν πάλι οι 5.5 ίντσες του iPhone 7 Plus φαντάζουν θεόρατες στο χέρι σας το iPhone 7 έχει και αυτό πολλά στοιχεία που θα σας ανταμείψουν για την επιλογή σας αυτή και θα σας κάνουν να ξεχάσετε το διπλό σύστημα φακών του Plus μοντέλου.

    Θέλετε τώρα και την άποψη της κοινότητας μας; Πηγαίνοντας στο φόρουμ μας ΕΔΩ θα μπορέσετε να διαβάσετε τι λένε τα μέλη μας για αυτή την επιλογή. Θα μπορέσετε επίσης να συμμετάσχετε στο poll που έχουμε δημιουργήσει.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles