21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Ο Trump λέει στην Apple "να βοηθήσει αυτή την υπέροχη χώρα" και να ξεκλειδώσει τα iPhones που είχαν στην κατοχή τους εγκληματίες

    Ο πρόεδρος της Αμερικής, Trump, ένωσε την φωνή του με το αίτημα του FBI προς την Apple ώστε να ξεκλειδωθούν 2 iPhones που χρησιμοποιήθηκαν από τον υπεύθυνο για τους πυροβολισμούς στο πιο πρόσφατο περιστατικό αυτού του είδους που έλαβε χώρα στην ναυτική βάση της Pensacola. Ο Trump πήρε το δικό του iPhone και από το λογαριασμό του στο Twitter κάλεσε την Apple να ξεκλειδώσει αυτές τις συσκευές.

    Στο tweet του o Trump τόνισε πως η κυβέρνηση του βοήθησε την Apple σε όλα τα επίπεδα στην αγορά και στην εμπορική διαμάχη με την Κίνα καθώς και σε άλλα θέματα.

    “Βοηθάμε την Apple όλοι την ώρα στο εμπόριο και σε άλλα θέματα και πάρα αυτά αρνούνται να ξεκλειδώσουν συσκευές που έχουν χρησιμοποιηθεί από δολοφόνους, έμπορους ναρκωτικών και άλλα εγκληματικά στοιχεία. Θα πρέπει πλέον να κινητοποιηθούν και να βοηθήσουν την μεγάλη χώρα μας ΤΩΡΑ! Κάντε την Αμερική υπέροχη ξανά”

    Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα μας το FBI ζητάει από την Apple να σπάσει την κρυπτογράφηση σε iPhone μοντέλα που εταιρείες τρίτων έχουν ήδη ξεκλειδώσει. Τα 2 iPhones για τα οποία γίνεται ο λόγος αυτή την φορά είναι ένα iPhone 5 και ένα iPhone 7.

    Άλλες εταιρείες ασφαλείας κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα αυτών των συσκευών αλλά το FBI και ο Trump ζητάνε από την Apple να κάνει αυτές τις ενέργειες. Το πιο πιθανό είναι το FBI να χρησιμοποίησε το ίδιο κενό ασφαλείας που είχε χρησιμοποιηθεί στην υπόθεση του San Bernardino και σε εκείνο το iPhone.

    Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως η Apple βοηθάει το FBI όσο καλύτερα μπορεί. Σε δημόσια δήλωσε της Apple χθες η εταιρεία ανέφερε πως έχει δώσει στο FBI gigabytes πληροφοριών και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες. Η Apple όμως επιμένει και τονίζει πως δεν θα δημιουργήσει μια “πίσω πόρτα” στο iOS ακόμη και αν αυτή γίνει χρήση μόνο από τους “καλούς”.

    Σε νέα αναφορά σήμερα η Apple φέρετε να δουλεύει ως προς το να δίνει καθοδήγηση σε εταιρείες ασφαλείας τρίτων πάνω σε τέτοια θέματα.

    “Ο Cook και μια μικρή ομάδα στην Apple θέλουν να στρέψουν αυτή την κατάσταση σε μια εξωτερική λύση που δεν θα έχει να κάνει με την εταιρεία να παραβιάζει την ίδια της την ασφάλεια την ίδια ώρα που ετοιμάζεται για μια επερχόμενη όπως όλα δείχνουν δικαστική νέα διαμάχη με το FBI και όχι μόνο πάνω σε αυτό το θέμα.”

    Οι άνθρωποι της Apple που δουλεύουν με το FBI φαίνεται να είναι απίστευτα εκνευρισμένοι που το FBI δεν έχει ζητήσει βοήθεια ακόμη από αυτές τις εταιρείες ασφαλείας.

    Το 2016 ο Trump δεν είχε διστάσει να πει δημόσια πως θα πρέπει οι καταναλωτές να μποϊκοτάρουν την Apple μέχρι αυτή να ξεκλειδώσει το iPhone του San Bernardino.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles