20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ο Tim Cook θα παραλάβει βραβείο από τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας καθώς η χώρα γιορτάζει 40 χρόνια επενδύσεων της Apple

    Ο Tim Cook θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, αργότερα μέσα στο μήνα για να παραλάβει ένα βραβείο. Η Ιρλανδία γιορτάζει 40 χρόνια της παρουσίας της Apple στην χώρα και των επενδύσεων αυτής.

    Η σχέση της Apple με την Ιρλανδία έχει δεχθεί έντονη κριτική τα τελευταία χρόνια μιας και πολλοί αναφέρουν πως είναι ένας φορολογικός παράδεισος για την Apple. Το 2016 η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε εντολή σ την Apple να πληρώσει 13 δις ευρώ για τις παράνομες δραστηριότητες της όσον αφορά την φορολογία στην χώρα της Ιρλανδίας. Τόσο η Apple όσο και η Ιρλανδία έχουν ασκήσει έφεση για αυτή την πρωτόδικη ποινή.

    Η Apple έχει εγκαταστάσεις στην Ιρλανδία για 40 χρόνια. Πέρα από τα γραφεία και AppleCare κέντρα η εταιρεία έχει και ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει iMacs.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles