20.2 C
Athens
Sunday, April 28, 2024
More

    Ο προμηθευτής της Apple LG Display χτίζει ένα $4 δις OLED εργοστάσιο

    Partially-assembled-iPhone-6-Rozetked

    Η LG Display, που προμηθεύει την Apple με εύκαμπτες OLED οθόνες για το Apple Watch όπως όλα δείχνουν χτίζει νέες εργοστασιακές εγκαταστάσεις έτσι ώστε να μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή OLED πάνελ και να ικανοποιήσει τις παραγγελίες της από το 2017 και έπειτα.

    Το νέο εργοστάσιο θα κοστίσει $4 δις και η παραγωγική του γραμμή θα ξεκινήσει τους ρυθμούς της κάπου μεταξύ του 2017-2018.

    Οι εγκαταστάσεις έχουν την ονομασία P10 και θα βρίσκονται στην Paju της Κορέας.

    “Πολλές φήμες στο ίδιο χρονοδιάγραμμα θέλουν την Apple να σχεδιάζει μια αλλαγή σε OLED πάνελ για τις iOS συσκευές της αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα γίνει κάτι τέτοιο” καταλήγει το δημοσίευμα των DigiTimes.

    To ETNews μάλιστα πρόσφατα ανέφερε πως η Samsung σκοπεύει να γίνει ο βασικός προμηθευτής της Apple για OLED πάνελ στα iPhones.

    Από την άλλη βέβαια πλευρά ο αρκετά έγκυρος αναλυτής Ming-Chi Kuo της KGI Securities αναφέρει πως η Apple θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις LCD οθόνες στα iPhones για τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμη πριν τελικά προβεί στην αλλαγή σε OLED οθόνες.

    Τα iPhones και τα iPads έρχονται με LCD IPS οθόνες από την στιγμή που δημιουργήθηκαν. Μια τεχνολογία που έχει άριστες κριτικές για την ακρίβεια των χρωμάτων και τις γωνίες θέασης σε σύγκριση με τις ακριβές OLED και AMOLED οθόνες. Η OLED όμως τεχνολογία δίνει καλύτερο βάθος στο μαύρο και χρειάζονται λιγότερη ενέργεια μιας και δεν έχουν ένα module οπίσθιου φωτισμού για να φωτίζονται τα pixels.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles