15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο Μπάιντεν θα αποφασίσει εάν θα απαγορευτούν οι εισαγωγές Apple Watch στις ΗΠΑ

    Η Apple μας υπενθύμισε σήμερα ότι τον Δεκέμβριο έλεγε. “Στην Apple, οι ομάδες μας εργάζονται ακούραστα για να δημιουργήσουν τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στον κόσμο, με τεχνολογία που ενδυναμώνει τους χρήστες με κορυφαία χαρακτηριστικά υγείας, ευεξίας και ασφάλειας. Αν και διαφωνούμε κατηγορηματικά με τη σημερινή απόφαση της ITC, είμαστε ικανοποιημένοι που η εντολή αποκλεισμού έχει τεθεί σε παύση. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στα οποία βασίζεται η υπόθεση της AliveCor έχουν κριθεί άκυρα και για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει τελικά να υπερισχύσουμε σε αυτό το θέμα.”

    Η Apple σημειώνει επίσης ότι τα δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας της AliveCor που το ITC διαπίστωσε ότι η Apple παραβίασε, το Συμβούλιο Δοκιμών και Εφέσεων για Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (PTAB) έκρινε συντριπτικά υπέρ της Apple τον Δεκέμβριο. Η προσφυγή της AliveCor στην απόφαση του PTAB σημαίνει ότι ακόμα κι αν ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν ασκήσει βέτο στην απαγόρευση των εισαγωγών, η εντολή αποκλεισμού θα είναι ούτως ή άλλως σε αναμονή.

    Και η Apple έλαβε πάνω από 500 επιστολές από κατόχους Apple Watch που λένε ότι η συσκευή τους έσωσε τη ζωή. Κατά την υποβολή των συνοπτικών πληροφοριών της στο ITC, η Apple συμπεριέλαβε τις επιστολές ως απόδειξη ότι η απαγόρευση εισαγωγής του Apple Watch θα ήταν επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον. Και εάν ο Πρόεδρος Μπάιντεν αποφασίσει ότι η απαγόρευση εισαγωγών δεν είναι προς το συμφέρον του κοινού, θα μπορούσε να ασκήσει βέτο στην εντολή αποκλεισμού.

    Να θυμίσουμε λοιπόν πως τον περασμένο μήνα, ένας δικαστής της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου (ITC) έκρινε ότι η Apple παραβίασε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που ανήκει στην κατασκευάστρια ιατρικών συσκευών AliveCor με τη λειτουργία οξυγόνου αίματος στο Apple Watch. Αυτό το χαρακτηριστικό, επίσης γνωστό στην ιατρική κοινότητα ως SP02, μετρά το ποσοστό οξυγόνου στα ερυθρά αιμοσφαίρια ενός ατόμου. Ένα φυσιολογικό άτομο θα έχει επίπεδο οξυγόνου στο αίμα από 95% έως 100%. Οι χαμηλότερες μετρήσεις θα μπορούσαν να υποδεικνύουν την παρουσία μιας σειράς προβλημάτων υγείας.

    Ενώ η Apple απαλλάχθηκε από την παραβίαση τεσσάρων άλλων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της AliveCor, το ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που η Apple καταδικάστηκε για χρήση χωρίς άδεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε απαγόρευση εισαγωγής που θα εμπόδιζε τις αποστολές του Apple Watch από την είσοδο στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το The Hill, η Apple θα χρειαστεί κάποια βοήθεια από τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

    Η Apple φέρεται να προσέλαβε τη Shara Aranoff, λομπίστες της εταιρείας Covington & Burling. Η Aranoff προήδρευσε του ITC κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα. Ο Priya Abani, Διευθύνων Σύμβουλος της AliveCor, δήλωσε: “Η Apple έχει απεριόριστους πόρους. Θα κυνηγήσουν όλους όσους μπορούν και αυτό κάνουν. Είμαστε απλώς μια startup.” Η AliveCor έχει καταθέσει αγωγές κατά της Apple κατηγορώντας την ότι έκλεψε την τεχνολογία της και ότι εμπλέκεται σε «μονοπωλιακή συμπεριφορά».

    Όλα ξεκίνησαν πρακτικά όταν AliveCor δημιούργησε έναν αισθητήρα ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ) για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού τον οποίο πούλησε στην Apple. Μέχρι το 2018, η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο Apple Watch με αισθητήρα ΗΚΓ που δημιούργησε στο εσωτερικό της και ήταν δικού της σχεδιασμού. Η AliveCor κατέληξε να ακυρώσει το δική της προϊόν. Ο Abani της AliveCor δηλώνει: «Εμείς εφευρίσκουμε νέες τεχνολογίες και αντί το οικοσύστημα να μας αφήνει να ευδοκιμούμε και να συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω στις καινοτομίες που ήδη έχουμε, η Apple μας κόβει, κλέβει την τεχνολογία μας, χρησιμοποιεί την ισχύ της πλατφόρμας για να κλιμακωθεί και τώρα βασικά λέει ότι είναι κλιμακωτό ώστε να μην μπορεί να αποκοπεί».

    Όσον αφορά την απαγόρευση εισαγωγών, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα ασκήσει βέτο στην απαγόρευση εισαγωγών ή θα επιτρέψει τη συνέχιση της διαμάχης στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ίσως θυμάστε ότι μια παρόμοια κατάσταση συνέβη το 2013, όταν διαπιστώθηκε ότι η Apple παραβίασε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Samsung από την ITC. Αλλά η κυβέρνηση του τότε προέδρου Μπαράκ Ομπάμα άσκησε βέτο στην απαγόρευση που θα επηρέαζε παλαιότερα μοντέλα όπως το iPhone 3GS, το iPhone 4, το iPad 3G, το iPad 2 3G και το iPad 3 που πωλούνταν μόνο από την AT&T.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.