19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Χρήστης του Apple Watch αφηγείται την τρομακτική περιπέτεια υγείας του: «Μόλις θα λιποθυμούσα θα πέθαινα χωρίς να το είχα καταλάβει»

    Πάρα πολλές φορές, το Apple Watch έχει πιστωθεί ότι σώζει ζωές με τις λειτουργίες παρακολούθησης καρδιάς, έκτακτης ανάγκης SOS και ανίχνευσης πτώσης. Τώρα, ένας χρήστης του Apple Watch πήγε στο Reddit για να μοιραστεί πώς η Σειρά 7 του έσωσε τη ζωή, λέγοντας: «Μόλις θα λιποθυμούσα, θα πέθαινα χωρίς να το καταλάβω αν δεν ήταν το Apple Watch μου».

    Ο χρήστης του Reddit, u/digitalmofo, εξηγεί ότι αποφάσισε να πάρει έναν «γρήγορο υπνάκο» μετά το μεσημεριανό γεύμα μόνο και μόνο επειδή ένιωθε «κάπως κουρασμένος». Μετά τον σύντομο όμως αυτό ύπνο είχε πάνω από 10 ειδοποιήσεις στο Apple Watch τους που έλεγαν ότι ο καρδιακός τους ρυθμός ήταν ασυνήθιστα υψηλός.

    Στη συνέχεια, προγραμμάτισε μια βιντεοκλήση με τον γιατρό τους, ο οποίος τον έβαλε να ελέγξει τους χρόνους και τους παλμούς των ειδοποιήσεων, καθώς και το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα του. Στη συνέχεια, ο γιατρός προχώρησε και κάλεσε το 911 για λογαριασμό του ατόμου.

    Ενώ οι νοσηλευτές που ανταποκρίθηκαν στην κλήση 911 πρότειναν ότι μπορεί να ήταν καρδιακή προσβολή, αποδείχθηκε ότι αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα, το ταξίδι στα επείγοντα είχε ως αποτέλεσμα οι γιατροί να διαπιστώσουν ότι αυτός ο χρήστης του Apple Watch είχε «σοβαρή εσωτερική αιμορραγία».

    Τα τεστ που του έγιναν άμεσα αποκάλυψαν ότι τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης του ήταν επικίνδυνα χαμηλά, περίπου στα 3,0 γραμμάρια ανά δεκατόλιτρο (gm/dL). Προς σύγκριση, τα νοσοκομεία θεωρούν ότι ένα σοβαρό χαμηλό επίπεδο αιμοσφαιρίνης για τους άνδρες είναι 13,5 gm/dL ή χαμηλότερο.

    «Είπαν ότι αν δεν είχα φτάσει εκεί για μετάγγιση όταν το έκανα, δεν θα τα κατάφερνα». «Μόλις λιποθυμούσα θα πέθαινα χωρίς να αντιλαμβάνομαι κάτι, αν δεν ήταν το Apple Watch μου».

    Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που έχουμε δει για τα χαρακτηριστικά υγείας του Apple Watch που βοηθούν να σωθεί η ζωή κάποιου. Όπως λέει ένας άλλος Redditor, ακόμα κι αν το Apple Watch δεν είναι τόσο ικανό όσο ο ιατρικός εξοπλισμός επαγγελματικής ποιότητας, ισχύει αυτό το παλιό ρητό: «η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχετε μαζί σας εκείνη τη στιγμή».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.