13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple πραγματοποιεί εκδήλωση εργαζομένων «WWDC for AI»: «Το ταλέντο που έχουμε είναι πραγματικά στην πρώτη γραμμή»

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Apple πραγματοποίησε μια εκδήλωση τεχνητής νοημοσύνης μόνο για υπαλλήλους στο Steve Jobs Theatre. Τώρα, μια αναφορά από το Bloomberg προσφέρει μερικές λεπτομέρειες για το τι συνέβη (και δεν συνέβη) σε αυτό το γεγονός καθώς ο αγώνας τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να θερμαίνεται.

    Όπως εξηγήσαμε νωρίτερα αυτό το μήνα, η σύνοδος κορυφής AI της Apple είναι μια ετήσια εκδήλωση που περιγράφεται ως “WWDC for AI”, αλλά είναι ανοιχτή μόνο σε υπαλλήλους της Apple. Φέτος, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αυτοπροσώπως στο Steve Jobs Theatre. Μεταδόθηκε επίσης ζωντανά για υπαλλήλους που δεν μπορούσαν να παρευρεθούν αυτοπροσώπως.

    Αυτή είναι μια ετήσια εκδήλωση για την Apple, αλλά έλαβε μεγαλύτερη προσοχή φέτος, καθώς εταιρείες όπως η Google και η Microsoft ανακοίνωσαν νέους τρόπους με τους οποίους υιοθετούν την τεχνητή νοημοσύνη, παράλληλα, φυσικά, με τη συνεχή εξέλιξη του ChatGPT.

    Στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του Power On, ο Mark Gurman του Bloomberg μοιράστηκε μια σύντομη ανακεφαλαίωση της φετινής συνόδου κορυφής τεχνητής νοημοσύνης μόνο για υπαλλήλους της Apple. Σύμφωνα με τον Gurman, ο επικεφαλής τεχνητής νοημοσύνης της Apple είπε στους υπαλλήλους ότι «η μηχανική μάθηση προχωρά πιο γρήγορα από ποτέ» και ότι το ταλέντο που έχει η Apple είναι «πραγματικά στην πρώτη γραμμή».

    Παρά αυτό το σχόλιο, ωστόσο, ο Gurman λέει ότι δεν γνωρίζει οποιεσδήποτε ανακοινώσεις “που θα φέρουν την επανάσταση” για τους καταναλωτές, ούτε η Apple έκανε προεπισκόπηση οτιδήποτε για να ανταγωνιστεί το νέο Bing ή ChatGPT.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Apple πραγματοποίησε την ετήσια εσωτερική σύνοδο κορυφής για να συζητήσει τις συνεχιζόμενες προόδους μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης εντός της εταιρείας. Σε ένα φυλλάδιο για την εκδήλωση, ο επικεφαλής της τεχνητής νοημοσύνης της Apple είπε στους υπαλλήλους ότι «η μηχανική μάθηση προχωρά πιο γρήγορα από ποτέ και το ταλέντο που έχουμε εδώ είναι πραγματικά στην πρώτη γραμμή». Αν και αυτή μπορεί να είναι η πεποίθηση της Apple, δεν έχω ακούσει τίποτα – για τους καταναλωτές – που να φέρνει κάτι επαναστατικό και να ειπώθηκε εκεί. Για όσους αναρωτιούνται, δεν πιστεύω ότι η Apple έκανε προεπισκόπηση ενός ανταγωνιστή ChatGPT/New Bing ή κάτι τέτοιο.

    Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Η Apple θα κρατήσει τυχόν ανακοινώσεις τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης που απευθύνονται σε καταναλωτές για το WWDC τον Ιούνιο. Η σύνοδος κορυφής AI έχει σχεδιαστεί για υπαλλήλους και πιθανώς εστιάζει περισσότερο σε ευρεία συζήτηση οδικού χάρτη και στρατηγικής παρά σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις χαρακτηριστικών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.