24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Ο Κοροναϊός απειλεί την παραγωγή των iPhone SE 2/iPhone 9, iPhone 11 και AirPods

    Γίνεται αναφορά πως η εξάπλωση του νέου ιού κοροναϊού στην Κίνα απειλεί την παραγωγή προϊόντων της Apple που είχαν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες όπως το iPhone 9 – iPhone SE 2.

    H Κίνα ασκεί έντονα μέτρα για την απομόνωση των περιστατικών ενώ έχει εκδώσει και περιορισμούς στις μετακινήσεις. Έτσι πολλοί εργαζόμενοι έχουν αυστηρή εντολή να παραμείνουν σπίτια τους και έτσι πολλοί αναλυτές αναφέρουν πως αυτό σίγουρα θα έχει επιπτώσεις στην παραγωγική αλυσίδα της Apple.

    Ο υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας Μα Σιαογουέι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αρχές για τον ιό είναι περιορισμένα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η περίοδος επώασης του κοροναϊού μπορεί να κυμαίνεται από μία έως 14 ημέρες και ότι ο ιός είναι μολυσματικός κατά την επώαση, το οποίο δεν ίσχυε με το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS), έναν άλλο κοροναϊό που επίσης ξεκίνησε από την Κίνα και στοίχισε τη ζωή σε 800 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο το 2002 και το 2003.

    Οι προσπάθειες να ανακοπεί η εξάπλωσή του, που περιλαμβάνουν μέχρι στιγμής περιορισμούς στις μετακινήσεις και τα ταξίδια και ακυρώσεις μεγάλων γεγονότων, θα ενταθούν, δήλωσε ο Μα στο πλήθος των δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί για να ενημερωθούν την δεύτερη ημέρα των αργιών για το κινεζικό νέο έτος.

    Ο ιός που θεωρείται ότι ξεκίνησε στα τέλη της περασμένης χρονιάς από αγορά θαλασσινών στην κεντρική κινεζική πόλη Ουχάν όπου πωλούνταν παρανόμως άγρια ζώα, έχει εξαπλωθεί σε κινεζικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Πεκίνο και η Σανγκάη, καθώς και στις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Γαλλία και τον Καναδά.

    Τόσο το Bloomberg όσο και η Nikkei Asian Review αναφέρουν πως ο ιός έχει εξαπλωθεί κοντά σε περιοχές που υπάρχουν εργοστάσια της παραγωγικής αλυσίδας της Apple και έτσι σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα τόσο στην παραγωγή προϊόντων που έχουν αυτή την περίοδο μεγάλη ζήτηση όπως αυτά των AirPods αλλά και του iPhone 11 όσο και προϊόντων όπως του iPhone 9 που οι φήμες θέλουν την Apple να το παρουσιάζει τον Μάρτιο.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles