22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ο άνθρωπος που έκλεψε από την Apple $310.000 με έναν απλό τρόπο [Video]

    Screen Shot 2014-07-29 at 2.03.42 AM

    Ένας ιδιαίτερος ληστής κατάφερε να κοροϊδέψει την Apple και να κλέψει εμπορεύματα που η αξία τους ανέρχεται στα $310.000 χρησιμοποιώντας την υποκριτική του ικανότητα και μια σειρά από κωδικούς τραπεζών.

    Το όνομα του Sharron Laverne Parrish Jr, και η μέθοδος του η εξής:

    Κάθε φορά έμπαινε σε ένα Apple Store και έκανε πολλών χιλιάδων δολαρίων αγορές περνώντας το ποσό πάντα σε μια κάρτα του. Όταν ο υπάλληλος του Apple Store τον ενημέρωνε πως η κάρτα του δεν λειτουργούσε και πως το σύστημα έδειχνε πως δεν την δέχεται για να ολοκληρώσει την αγορά έκανε τον έκπληκτο και προσπαθούσε να πείσει τον υπάλληλο προς πρόκειται για λάθος. Με έξυπνο τρόπο έκανε πως καλούσε την τράπεζα του και εν συνεχεία έδινε στον υπάλληλο έναν ψεύτικο κωδικό για να περάσει η συναλλαγή. Μιας και ο κωδικός αυτό δεν είναι μοναδικός και κάθε κωδικός ξεκλειδώνει το σύστημα κάθε φορά έφευγε από τα Apple Stores χωρίς στην ουσία να πληρώνει τίποτα.

    Συνολικά χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική, η οποία ονομάζεται ‘forced sale’ 42 φορές πριν τελικά τον πιάσουν και τον φυλακίσουν.

    Οι υπάλληλοι για να αποφύγουν τέτοιες περιπτώσεις πρέπει οι ίδιοι να καλούν την τράπεζα και όχι ο καταναλωτής για να λάβουν τον κωδικό. Ο εν λόγω απατεώνας όμως φαίνεται πως είχε ένα μοναδικό τρόπο να τους ξεγελάει και να τους πείθει για να καλέσει ο ίδιος και καλά την τράπεζα του.

    Εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει αν με βάση αυτό το περιστατικό η εταιρεία άλλαξε την πολιτική των καταστημάτων της σε θέματα καρτών.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles