23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Οι 7 μεγαλύτερες απογοητεύσεις του iPhone 6 event της Apple

    abc_apple_event_iphone_kb_140909_16x9_992

    Με οδηγό τον Tim Cook η Apple και με την ορμή που απέκτησε από την επιτυχημένη παρουσίαση του WWDC 2014 πραγματικά και κυριολεκτικά ξεσήκωσε το κοινό του Flint Center στο iPhone 6 event της. Το Apple Watch, τα δύο νέα μεγαλύτερα iPhones, το Apple Pay αλλά ακόμη και μερικά νέα χαρακτηριστικά στο λογισμικό έκαναν αίσθηση σε όλο τον πλανήτη.

    Πάρα αυτά υπήρχαν και μερικές απογοητεύσεις και σε αυτές θα σταθούμε σε αυτό το άρθρο. Για παράδειγμα γιατί δεν έγινε λόγος για την αυτονομία του Apple Watch; ή Γιατί δεν είχαμε κρύσταλλο από ζαφείρι σε κανένα από τα δύο νέα iPhones;

    Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

    To Live stream της Αpple

    Apple-Live-Stream-Problems-620x339

    Η Apple επένδυσε πολλά σε αυτό το event της και όπως συνηθίζει η εταιρεία όλα έδειχναν έτοιμα πριν την παρουσίαση μέχρι και την τελευταία τους λεπτομέρεια. Η ζωντανή μετάδοση της Apple όμως του event ήταν μια καταστροφή. Το feed έπεσε σχεδόν σε όσους το παρακολουθούσαν 20 – 35 λεπτά μετά την έναρξη του. Ακόμη και οι λίγοι τυχεροί που κατάφεραν να κρατήσουν την σύνδεση του με δυσκολία ακούγανε τον Tim Cook και τον Phil Schiller μιας και η μετάφραση στα Κινέζικα ήταν πολύ δυνατά στο backgroud. Όλα ομαλοποιήθηκαν μετά το εισαγωγικό βίντεο του Apple Watch αλλά είμαστε σχεδόν σίγουροι πως κάποιοι εκείνη την ημέρα απολύθηκαν.

    HomeKit

    homekit

    H Αpple έδωσε μεγάλη βάση στο HealthKit και στην Health εφαρμογή της κατά την διάρκεια του event της αλλά δυστυχώς το ίδιο δεν είχαμε και για το HomeKit — ούτε καν μια σημαντική ένδειξη πως το Apple Watch θα υποστηρίζει και το HomeKit της εταιρείας. Εδώ και καιρό ακούμε φήμες πως η Apple δουλεύει πάνω σε HomeKit hardware προϊόντα ενώ πολύ πιστεύανε πως το μέχρι πρότινος μυστηριώδες κτίριο που είχε χτίσει η Apple είχε να κάνει κάτι με αυτό. Τελικά αποδείχτηκε πως ήταν ένα μεγάλος χώρος παρουσίασης των νέων προϊόντων μόνο.

    Κρύσταλλο από ζαφείρι

    Στιγμιότυπο 2014-09-09, 11.08.44 μ.μ.

    Μια από τις μεγαλύτερες φήμες για το iPhone 6 ήταν πως η Apple θα παρουσίαζε iPhones με μια επίστρωση οθόνης από κρύσταλλο από ζαφείρι. Με την Apple να προχωράει με πολύ γοργούς ρυθμούς στην συνεργασία της με την GT Advanced Technologies το 2013 όλοι το είχαν σχεδόν σαν δεδομένο έστω για το 5.5 ιντσών iPhone 6 Plus. Τελικά ο Phil Schiller αν και τόνισε πως η οθόνη των νέων iPhones είναι αισθητά πιο ανθεκτική από τα προηγούμενα μοντέλα δεν ανέφερε τίποτα για το παραπάνω. Ο Tim και ο Jonathan ήταν περήφανοι να μας παρουσιάσουν πως το κρύσταλλο από ζαφείρι θα ήταν χαρακτηριστικό του Apple Watch. Μάλλον αυτό το χαρακτηριστικό στα iPhones μεταφέρεται για τον επόμενο χρόνο.

    Ένα iPhone ανθεκτικό στο νερό

    Στιγμιότυπο 2014-09-09, 11.08.28 μ.μ.

    Η περισσότερη RAM σίγουρα θα ήταν μια ωραία προσθήκη αλλά την στιγμή που η Samsung και άλλες smartphones εταιρείες κάνουν τις συσκευές τους πιο ανθεκτικές σε στοιχεία όπως το νερό και η σκόνη η Apple σφυρίζει αδιάφορα. Ακόμη και το Apple Watch δεν είναι αδιάβροχο αλλά προσφέρει τουλάχιστον αντίσταση στο νερό. Με άλλα λόγια μην περιμένετε για φέτος να κάνετε βουτιές με το Apple Watch σας ή κάποια άλλη iOS συσκευή.

    Η αυτονομία της μπαταρίας του Αpple Watch 

    magsafe-apple-watch

    O Tim Cook και ο  Kevin Lynch κάνανε ολόκληρη την παρουσίαση του iWatch παρουσιάζοντας μας την καινοτόμα διεπαφή του, την υποστήριξη εφαρμογών τρίτων ακόμη και την ύπαρξη emoji αλλά κανένας από τους δύο δεν στάθηκε στην αυτονομία της συσκευής και την μπαταρία του. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε σίγουρα όσο θα πλησιάζουμε στις αρχές του 2015 αλλά το γεγονός πως η Apple στην πρώτη του επίσημη παρουσίαση κράτησε σιγή ιχθύος δεν είναι ένα καλό δείγμα.

    Η τιμή του Apple Watch

    Apple CEO Tim Cook speaks during an Apple event announcing the iPhone 6 and the Apple Watch at the Flint Center in Cupertino

    Τα $349 αρχικής τιμής του Apple Watch μοιάζει να είναι λογική αν αναλογιστούμε τις τιμολογήσεις της εταιρείας καθώς και το γεγονός πως στον ανταγωνισμό τα smartwatches κυμαίνονται γύρω στα $250, πάρα αυτά θα θέλαμε από την Apple να ακούσουμε αναλυτικά τις τιμές για τα διαφορετικά μοντέλα του Apple Watch.

    U2

    628x471

    Το iTunes σίγουρα επαναπροσδιόρισε την μουσική βιομηχανία αλλά το γούστο της Apple σε μουσικά σχήματα είναι περίεργη το λιγότερο. Μια από τις πιο περίεργες στιγμές της παρουσίασης ήταν την στιγμή που o Tim και ο Bono ένωσαν τα δάχτυλα τους ύστερα από τον ανούσιο διάλογο του “Μπορείς να κάνεις διαθέσιμο το άλμπουμ μου στο iTunes”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 
    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles