12.4 C
Athens
Tuesday, March 19, 2024
More

    Οι προγραμματιστές της μεγάλης gaming επιτυχίας “This War of Mine” αγαπούν το Mac

    this-war-of-mine-house

    Πολλοί προγραμματιστές παιχνιδιών δεν ενθουσιάζονται ιδιαίτερα με την ιδέα της μεταφοράς τίτλων του για το Mac αλλά η 11 bit και οι προγραμματιστές της διαφωνούν κάθετα με αυτό.

    Η 11 bit Studios βρίσκεται πίσω από την δημοφιλή σειρά παιχνιδιών Anomaly καθώς είναι και δημιουργοί του φανταστικού παιχνιδιού This War of Mine, ενός τίτλου που ειλικρινά μας άφησε άφωνους τόσο για την ιδέα, υλοποίηση αλλά και μηχανική του και όχι άδικα το βραβεύσαμε και εμείς ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια για Mac για το 2014.

    Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό μας Review για το This War of Mine εδώ

    Οι προγραμματιστές λοιπόν της 11 bit σε μια συνέντευξη τους στο MacGamerHQ, εξηγούν γιατί τα λεφτά δεν είναι ο μεγάλος λόγος για την υποστήριξη παιχνιδιών σε Mac και Linux.

    “Είναι πολύ λογικό να δημιουργήσεις μια επαφή με την Linux και Mac κοινότητα gaming. Οι gamers εκεί είναι πολύ πιστοί και μας βοηθάνε πάντα να διαδώσουμε ακόμη καλύτερα τους τίτλους μας και για αυτό είμαστε απίστευτα ευγνώμονες.” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

    Φυσικά η δημιουργία παιχνιδιών για περισσότερες από μια πλατφόρμες δεν είναι εύκολη υπόθεση ειδικά μιας και το OS X χρησιμοποιεί διαφορετικά Application Programming Interfaces (APIs) από ότι τα Windows.

    “Το να έχεις δύο κώδικες που χρησιμοποιούν διαφορετικά APIs είναι κάτι ιδιαίτερα χρονοβόρο. Τα εργαλεία επίσης είναι τελείως διαφορετικά – Visual Studio vs XCode. Έτσι στην ουσία είναι σαν να δουλεύεις παράλληλα όχι σε ένα τίτλο αλλά σε δύο” τονίζουν χαρακτηριστικά.

    Τέλος στην συνέντευξη τους αναφέρουν πως το 2014 ήταν η πιο επιτυχημένη τους χρονιά στο Mac App Store μιας και είδαν τις πωλήσεις τους να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles