24.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Apple και άλλων τεχνολογικών κολοσσών πρέπει να γίνονται «όλο και πιο αυστηρές»

    Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Apple και άλλων τεχνολογικών κολοσσών πρέπει να είναι πολύ πιο αυστηρές για να τις λάβουν σοβαρά υπόψη οι εταιρείες, υποστηρίζουν πολλοί ειδικοί πλέον.

    Η επικεφαλής ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager επισημαίνει την αδυναμία της Apple να συμμορφωθεί σωστά με μια απόφαση του Ολλανδικού App Store, προτιμώντας φαινομενικά να πληρώσει το εβδομαδιαίο πρόστιμο των 5 εκατομμυρίων ευρώ (5,5 εκατομμύρια δολάρια) …

    Η Vestager πραγματοποίησε τα σχόλια σε συνέντευξη στο The Verge, αναφέροντας ότι η τελική κύρωση εναντίον μη συμμορφούμενων εταιρειών θα είναι η διάλυση τους.

    Q. Νομίζω ότι υπάρχει συχνά μια αίσθηση κυνισμού γύρω από την επιβολή προστίμων σε τεχνολογικές εταιρείες – ότι οι εταιρείες θα επιλέξουν απλώς να πληρώσουν πρόστιμο και να πάρουν ένα χρηματικό χαστούκι στο χέρι. Πώς το αντιμετωπίζει αυτό ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές;

    V. Δεν είναι απλά μια θεωρία. Οι ολλανδικές αρχές ανταγωνισμού είχαν μια περίπτωση όπου ζήτησαν από την Apple να αλλάξει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά στο App Store και μέχρι στιγμής η Apple δεν έχει εφαρμόσει αυτές τις αλλαγές και πληρώνει εβδομαδιαίο πρόστιμο – νομίζω ότι είναι πέντε εκατομμύρια ευρώ.

    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στον νόμο για τις ψηφιακές αγορές, υπάρχει μια πλήρης εργαλειοθήκη όπου οι κυρώσεις γίνονται όλο και πιο αυστηρές. Τα πρόστιμα θα αυξηθούν εάν δεν εφαρμόσετε αλλαγές. Τελικά, στην εργαλειοθήκη, υπάρχει επίσης το εργαλείο που μπορείτε πραγματικά να διαλύσετε μια εταιρεία εάν δεν συμβαίνει καμία αλλαγή ή αν είστε επαναλαμβανόμενος παραβάτης.

    Εκτός από την ολλανδική υπόθεση, η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της έχει τρεις ανοικτές υποθέσεις κατά της Apple.

    Έχουμε τρεις περιπτώσεις με την Apple: μία σχετικά με τις υπηρεσίες μουσικής και το τέλος 30 τοις εκατό, στη συνέχεια έχουμε μια γενικότερη περίπτωση του Apple App Store και, στη συνέχεια, έχουμε μια υπόθεση για την υπηρεσία Apple Pay σχετικά με την πρόσβαση στην υποδομή ή την τεχνολογία πληρωμών στο τηλέφωνό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.