16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple αρχίζει να πληρώνει τους προγραμματιστές ως μέρος διακανονισμού 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο App Store

    Η Apple άρχισε πρόσφατα να στέλνει πληρωμές σε επιλεγμένους προγραμματιστές του App Store ως μέρος ενός διακανονισμού 100 εκατομμυρίων δολαρίων που επιτεύχθηκε στη μήνυση Cameron et al κατά Apple Inc., η οποία ισχυρίστηκε ότι η Apple είχε το μονοπώλιο στη διανομή εφαρμογών iOS και αγορών εντός εφαρμογής. Η Apple αναφέρθηκε στον διακανονισμό ως “Ταμείο Βοήθειας Μικρών Προγραμματιστών”.

    Οι κατάλληλοι προγραμματιστές αναμενόταν να λάβουν μια πληρωμή μεταξύ $250 και $30.000 από την Apple ανάλογα με τα συνολικά κέρδη τους στο App Store, αλλά οι πληρωμές ενδέχεται να είναι υψηλότερες σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς δεν υπέβαλαν αξίωση όλοι οι προγραμματιστές. Μόνο οι προγραμματιστές στις ΗΠΑ που κέρδισαν λιγότερο από $1 εκατομμύριο μέσω του App Store ανά ημερολογιακό έτος μεταξύ 4 Ιουνίου 2015 και 26 Απριλίου 2021 και υπέβαλαν αξίωση έως την προθεσμία της 20ης Μαΐου 2022 θα λάβουν αυτή την πληρωμή.

    Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, περίπου 67.000 προγραμματιστές είχαν δικαίωμα να υποβάλουν αξίωση για να πάρουν χρήματα από αυτή την απόφαση. Δεν είναι σαφές πόσες αξιώσεις υποβλήθηκαν.

    Η Apple αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς και ο διακανονισμός δεν αποτελεί παραδοχή αδικήματος από την εταιρεία. Οι προγραμματιστές που λαμβάνουν διακανονισμό δεν μπορούν πλέον να μηνύσουν την Apple μεμονωμένα για τις ίδιες αξιώσεις που υποβλήθηκαν στην ομαδική αγωγή, συμπεριλαμβανομένου τυχόν ισχυρισμού ότι χρεώθηκαν υπερβολικά από την Apple ως αποτέλεσμα της δομής τελών του App Store.

    Η μήνυση χρονολογείται από το 2019, όταν μια ομάδα προγραμματιστών iOS κατηγόρησε την Apple ότι χρησιμοποιεί το μονοπώλιο του App Store για να επιβάλει προμήθειες «σκοτώνοντας τα κέρδη». Η μήνυση αφορούσε την τυπική χρέωση 30% της Apple για αγορές στο App Store‌‌ και αντιμετωπίστηκε σε μεγάλο βαθμό με την ανακοίνωση του Προγράμματος Μικρών Επιχειρήσεων του App Store στα τέλη του 2020 που μείωσε την προμήθεια που πρέπει να πληρώσουν οι μικροί προγραμματιστές στο 15% στο μέλλον.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.