16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    [Οδηγός]|Πως να κάνετε force quit τις εφαρμογές που δεν ανταποκρίνονται;

    Photo 22-06-2015 19 43 03

    Εάν πολλές φορές μία εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται, τότε μπορείτε να κάνετε force quit της εφαρμογής αυτής με έναν πολύ εύκολο τρόπο.

    Ευτυχώς, αρκετές από τις εφαρμογές για Mac είναι αρκετά καλές και σταθερές και με γρήγορη ανταπόκριση, αλλά ο κάθε ένας μας, κάποια στιγμή έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με εφαρμογή που δεν ανταποκρίνεται. Τις περισσότερες φορές, βέβαια, μπορεί να επανέλθει από μόνη της η εφαρμογή, εφόσον της δώσουμε λίγο χρόνο. Αλλά εφόσον δεν επανέλθει στην κανονική της λειτουργία, υπάρχει κάποιο built-in χαρακτηριστικό στο OS X το οποίο θα σας λύσει τα χέρια -ονομάζεται Force Quit και θα το δείτε μπροστά σας με ένα μόνο κλικ.

    Πως να κάνετε Force Quit μία εφαρμογή η οποία δεν ανταποκρίνεται;

    1. Κάνετε κλικ στο   
    2. Κάνετε κλικ στην επιλογή Force Quit (εναλλακτικά πατήστε τα κουμπιά cmd+option(alt)+escape στο πληκτρολόγιό σας)
    3. Το παράθυρο Force Quit θα εμφανιστεί στην οθόνη σας και θα εμφανίσει όλες τις ανοιχτές εφαρμογές σας (συνήθως όταν κάποια εφαρμογή θα έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται θα δείτε την φράση “Not responding” δίπλα από αυτή την εφαρμογή
    4. Επιλέξτε το όνομα της εφαρμογής που θέλτε να κλείσετε
    5. Κάνετε κλικ στο κουμπί Force Quit
    6. Το OS X θα σας ρωτήσει ξανά για επιβεβαίωση αν θέλετε όντως να κλείσετε την εφαρμογή, με ένα μήνυμα το οποίο θα σας αναφέρει πως ενδεχομένως να χάσετε οποιαδήποτε δουλειά δεν έχετε αποθηκεύσει μέχρι εκείνη την στιγμή. Εσείς, κάνετε κλικ στο Force Quit για να κλείσετε την εφαρμογή ή κλικ στο  Cancel για να ακυρώσετε την διαδικασία

    how-to-force-quit-1

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles