20.3 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    [Οδηγός]|Διαγραφή αρχείων & φακέλων με Terminal commands

    Screen-Shot-2012-09-25-at-1.01.45-PM

    H διαγραφή αρχείων, μια καθημερινή ρουτίνα θα μπορούσε να πει κανείς, συνήθως εκτελείται απροβλημάτιστα με την εντολή του Finder «Άδειασμα Κάδου» – “Empty Trash”.

    Όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντοτε ομαλά όπου ο κάδος δεν αδειάζει, με εμφάνιση των μηνυμάτων:

    – Το αρχείο είναι σε χρήση· κλείνετε την εφαρμογή στην οποία ανήκει το αρχείο, οπότε θα μπορέσετε να το διαγράψετε. Σε επιμονή, restart το Mac.

    – Το αρχείο είναι κλειδωμένο· πατάτε το πλήκτρο Alt, πηγαίνετε στο “Άδειασμα Κάδου”, οπότε παρακάμπτεται το κλείδωμα και το αρχείο συνήθως διαγράφεται. Σε αποτυχία, προσφεύγετε στο terminal command που περιγράφετε πιο κάτω.

    Σαν βασική αρχή, λοιπόν, συνιστάται να αποφεύγετε την εντολή του Finder σε διαγραφή ογκωδών αρχείων και ιδιαίτερα φακέλων που πιθανόν να μην μπορέσει να διαχειριστεί ο κάδος, με επακόλουθο το κόλλημα του συστήματος.

    Το (πιθανό) θέμα, λοιπόν, μπορεί να αποφευχθεί με παράκαμψη του κάδου και με ενεργοποίηση των εντολών διαγραφής στο Terminal rm για αρχεία και rm -r για φακέλους, ακολουθώντας την διαδικασία·

    • Στο παράθυρο του τερματικού πληκτρολογείτε ή επικολλάτε την εκάστοτε εντολή
    • Πατάτε μια φορά το Space bar
    • Από την αρχική του τοποθεσία (location), σύρετε στο παράθυρο το αρχείο ή τον φάκελο
    • Πατάτε Enter

    Σε χρήση του Finder για άδειασμα του κάδου, οι πιο πάνω εντολές δεν έχουν αποτέλεσμα όταν δεν έχετε τα permissions για διαγραφή (με εμφάνιση σχετικού μηνύματος), ή όταν ο κάδος δεν αδειάζει ή όταν το αρχείο είναι κλειδωμένο.

    Διαχείριση·

    Επικολλάτε την εντολή cd ~/.Trash
    Πατάτε Enter
    Επκολλάτε την εντολή sudo rm -R
    Πατάτε μια φορά το Space bar
    Σύρετε το περιεχόμενο του κάδου στο παράθυρο
    Πατάτε Enter
    Πιστοποιηθείτε, πατάτε Enter οπότε ο κάδος πρέπει να αδειάσει (ίσως πάρει κάποια ώρα, σε συνάρτηση με τον όγκο των διαγραφόμενων)

    Σχολισμός στο φόρουμ

    Πηγή: Macnotes.gr

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles