14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Νεό concept για MacBook Pro με OLED touch panel

    macbook-pro-oled-1-1024x769

     

    O γνωστός σχεδιαστής και mockup artist, Martin Hajek, έδωσε στην κυκλοφορία ένα νέο concept για το MacBook Pro, την Πέμπτη. Ως συνήθως, τα σχέδια του Hajek δείχνουν καταπληκτικά, ενώ οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες του laptop ταιριάζουν απόλυτα με τις πρόσφατες φήμες κι αναφορές.

    Ίσως το πιο διακεκριμένο χαρακτηριστικό είναι το OLED touch panel το οποίο έχει τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιο, εκεί όπου βρίσκονται τα κουμπιά διαφόρων λειτουργιών. Το συγκεκριμένο panel έκανε την εμφάνισή του πρώτη φορά σε κάποιες σημειώσεις του Ming-Chi Kuo, ενώ από τότε έχει αρχίσει να μεταδίδεται κι από άλλες πηγές (έγκυρες και μη).

    macbook-pro-oled-2-1024x769 macbook-pro-oled-3-1024x769 macbook-pro-oled-4-1024x769 macbook-pro-oled-5-1024x769 macbook-pro-oled-6-1024x576

     

    Στις παραπάνω φωτογραφίες μπορούμε να δούμε πως το concept του Hajek περιλαμβάνει αρκετές νέες προσθήκες, όπως για παράδειγμα πως το touch panel θα εμφανίζει πληροφορίες και controls για third-party εφαρμογές, καθώς θα μπορεί να γίνει χρήση και των function keys. Αξίζει να σημειωθεί πως θα μπορούσε να γίνει και προσθήκη της Siri με τη χρήση του συγκεκριμένου panel.

    Μια άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή στα σχέδια του Hajek είναι η χρήση μεγαλύτερου Touchpad, το οποίο σημαίνει και τη χρήση κάποιου Touch ID. Παράλληλα, βλέπουμε μεγαλύτερα ηχεία και στις δύο πλευρές του υπολογιστή, ενώ έχουν ενσωματωθεί 4 θύρες USB-C, δύο στ’ αριστερά και δύο στα δεξιά του υπολογιστή.

    Τέλος, ν’ αναφέρουμε πως όλα αυτά αποτελούν ένα απλό concept σχεδιασμού, αλλά δεν είναι απίθανο να δούμε κάτι τέτοιο στο επόμενο MacBook Pro. Σύμφωνα με πηγές του Kuo, το νέο MacBook Pro θα κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του έτους 2016.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles