24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Ναι τα iPhone 6/6 Plus θα λυγίσουν αν τα πιέσετε [Video]

    Screen Shot 2014-09-24 at 1.09.48 AM

    Κάθε φορά που έχουμε ένα νέο iPhone έχουμε ταυτόχρονα τρομαγμένους καταναλωτές που ακούν τα όσα λέγονται για προβλήματα της συσκευής που ακόμη και αν έχουν βάση είναι υπερβολικές κριτικές και διαπιστώσεις. Στο iPhone 4 είχαμε το Antennagate, στο iPhone 5 την μωβ σκιά της κάμερας, στο iPhone 5S την ευπάθεια του Touch ID και πάει λέγοντας.

    Τώρα με τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus έχουμε ακόμη ένα καταστροφικό σενάριο που ήδη έχει πάρει διαστάσεις και ακούει στο όνομα #bentgate.

    screenshot-2014-09-23-11-50-34

    Η βάση του προβλήματος είναι πως τα νέα iPhone μπορούν να λυγίσουν. Όχι μην ψάχνετε κάτι τεχνικό αυτή την φορά. Ένα τηλέφωνο που είναι γενικά ομογενής αλλά από λεπτό μέταλλο μπορεί να αλλάξει σχήμα αν συγκεκριμένη πίεση ασκηθεί πάνω του.

    Τα iPhone 5 και 5S επίσης είχαν το ίδιο θέμα. Τα iPhone 6 και 6 Plus έχουν το ίδιο αλουμίνιο.

    Τα παράπονα του νέου #bentgate λοιπόν έρχονται από ανθρώπους που βγάζοντας τα iPhone 6 και 6 Plus από την τσέπη τους ανακάλυψαν πως η συσκευή τους απέκτησε μια καμπύλη. Το iPhone 6 είναι 5.44 ίντσες ψηλό ενώ το iPhone 6 Plus 6.22 ίντσες. Αυτό σημαίνει πως έχουμε αρκετά μεγάλη περιοχή για να απλωθεί η δύναμη. Αν τώρα το πιέζεται συνεχώς απέναντι στο πόδι σας που έχει ένα από τα ισχυρότερα κοκάλα στο σώμα σας και το παντελόνι σας είναι αρκετά στενό τότε ναι το iPhone σας έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να λυγίσει. Είναι ένα λεπτό κομμάτι μέταλλο που αν ασκηθεί δύναμη πάνω του και συνεχώς πάνω από ένα επίπεδο οι νόμοι της φυσικής υπαγορεύουν πως θα παραμορφωθεί.

    Τι μπορεί λοιπόν να κάνουν οι χρήστες; Κάποια απλά λογικά πράγματα:

    • Να μην τοποθετείτε το iPhone στην πίσω τσέπη του παντελονιού σας
    • Βεβαιωθείτε πως το iPhone παραμένει παράλληλο με το πόδι σας στην μπροστινή σας τσέπη
    • Τοποθετήστε το iPhone σε μια εσωτερική τσέπη ή στην τσάντα σας

    Αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα του να έχεις ένα μεταλλικό κινητό. Μπορεί να αντέχει στον χρόνο, μπορεί να έχει μια πάρα πολύ λεπτή υπογραφή και να δείχνει πολύ όμορφο. Μπορεί όμως και να λυγίσει. Έτσι λοιπόν όπως αυθαίρετα δεν ρίχνεται την συσκευή σας πάτωμα με την οθόνη το ίδιο θα πρέπει να σκεφτείτε και την επόμενη φορά που τοποθετήσετε το iPhone σας στην τσέπη του παντελονιού σας. Η συνεχή πίεση παραμορφώνει όλα τα μέταλλα και το σασί του iPhone είναι από αλουμίνιο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles