18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Νέα εμπόδια στην κατασκευή του Apple Spaceship Campus

    applecampus2

    Πρόσφατα η Apple άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στο άνοιγμα του νέου κτηρίου που ετοιμάζεται να ανοίξει μέσα στο 2016, αλλά όπως φαίνεται, τα σχέδια αυτά θα την πάνε πίσω για ακόμη περισσότερο.

    Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, οι δρόμοι της Apple με τους αρχικούς κατασκευαστές του σχεδίου -DPR Construction και Skanska USA- χωρίζουν και θα απομακρυνθούν από το μέρος στο οποίο κατασκευάζεται το νέο Campus. Στα πλάνα της Apple παραμένει η εταιρεία με όνομα Rudolph & Sletten, η οποία έχει αναλάβει την εσωτερική διακόσμηση του κτηρίου, ενώ οι DPR/Skanska είχαν αναλάβει τον πυρήνα και το εξωτερικό του κτηρίου.

    Ωστόσο, οι εταιρείες DPR/Skanska, δεν είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή για το αν θα αναλάβουν εξολοκλήρου τον σχεδιασμό και το χτίσιμο του κτηρίου, αλλά πολλοί αναφέρουν πως ο σκοπός τους ήταν να το ξεκινήσουν από την αρχή και να το τελειώσουν, όπως ακριβώς σχεδίαζε και η ίδια η Apple. Από την άλλη, αρκετοί αναφέρουν πως οι σχέσεις της Apple ήταν αρκετά προβληματικές με τους εν λόγω κατασκευαστές, πράγμα το οποίο οδήγησε σε αρκετές καθυστερήσεις, για τον λόγο του ότι είχα συμφωνήσει διαφορετικά χρηματικά ποσά στην αρχή, ενώ στην συνέχεια προσπάθησαν να μειώσουν το κατασκευαστικό κόστος.

    Τέλος, ένα email που διέρευσε από κάποιο διοικητικό στέλεχος της Skanska προς τους υπαλλήλους της, αναφέρει πως η εταιρεία τους θα χάσει γύρω στα $800 εκατομμύρια εγκαταλείποντας το συγκεκριμένο project.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles