18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Νέα έρευνα δείχνει πως το iPhone 6S θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τον προκάτοχό του

    Όπως κάθε καινούριο iPhone ξεπερνάει σε πωλήσεις τα προηγούμενα μοντέλα, όπως είχε γίνει και με το iPhone 3G το οποίο είχε ξεπεράσει σε πωλήσει το πρώτο iPhone, φήμες αναφέρουν πως το ίδιο θα γίνει και με το επόμενης γενιάς iPhone. Ωστόσο, αυτή η μεγάλη επιτυχία του iPhone 6 και iPhone 6 Plus, έβαλε σε αρκετές σκέψεις πολύ κόσμο, οι οποίοι θεωρούσαν πως ίσως κάποια στιγμή η Apple να μην μπορεί να συνεχίσει αυτή την επιτυχημένη πορεία που έχει στις πωλήσεις των νέων iPhone.

    Το 4.7-ιντσών και 5.5-ιντσών iPhone 6 και iPhone 6 Plus, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Apple και γενικότερα της αγοράς των smartphones λόγω των μεγαλύτερων οθονών που φέρουν, ένα χαρακτηριστικό το οποίο είχε ενσωματωθεί σε αρκετές συσκευές Android και οι χρήστες συσκευών iPhone το περίμεναν πως και πως. Τα νέα iPhone επίσης ήρθαν με αναβαθμισμένο επεξεργαστή, αναβαθμισμένη iSight κάμερα, ενώ παράλληλα ήταν και πιο λεπτά από κάθε άλλο iPhone που είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν.

    iPhone-Comparison1

     

    Nevertheless, a new survey from RBC Capital Markets suggests the so-called “iPhone 6s” could actually be more popular than the iPhone 6 and iPhone 6 Plus. The research firm expects positive year-over-year growth in the December quarter, claiming that carrier contracts are ultimately the deciding factor in a customer’s upgrade cycle.

    Παρόλα αυτά, μία νέα έρευνα από την RBC Capital Markets αναφέρει πως το αναμενόμενο iPhone 6S θα μπορούσε να είναι πιο δημοφιλή ως συσκευή σε σχέση με το iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, αναμένεται πως η εταιρεία θα έχει ακόμη περισσότερα κέρδη και ανάπτυξη το τελευταίο τρίμηνο του 2015, αναφέροντας επίσης πως τα συμβόλαια που παρέχονται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αποτελούν πλέον έναν από τους πιο σημαντικούς λόγους των επιτυχημένων πωλήσεων.

    “While there has been concern regarding AAPL going ex-growth in Dec-Qtr, our survey work shows carrier contracts are the bigger driver for refresh cycles, implying 6s cycle should be positive given contract renewals and sustained expansion of 4G networking in China. We are raising our estimates ahead of Street expectations for June, FY15/FY16 but maintaining our OP rating and $150 target.”

    H RBC Capital Markets αναφέρει πως σε μια έρευνα που έκανε σε 6000 χρήστες για το ρυθμό αγοράς των κινητών τους και διαπίστωσε πως στην προτίμηση των πελατών, η Apple βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, πράγμα το οποίο σημαίνει πως η εταιρεία θα πρέπει αυξήσει το ρυθμό υιοθεσίας κάποιων λειτουργιών στο iOS. Ωστόσο, οι επενδύσεις που έχουν γίνει για το iPad δείχνουν πως όσο περνάει ο καιρός η μείωση των πωλήσεων είναι ραγδαία, πετώντας πλέον το μπαλάκι στην μεριά της Apple η οποία θα πρέπει να κάνει κάποια κίνηση για ένα νέο iPad, καθώς προβλέπεται πως και οι πωλήσεις των iPad τον μήνα Ιούνιο, θα είναι ακόμη πιο χαμηλές από κάθε άλλη φορά.

    RBC-Capital-iPhone-Upgrade-Chart-2015

    Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη εταιρεία που ανέλαβε αυτή την έρευνα, διαπίστωσε πως το 83,4% των παρόντων κατόχων iPhone, σκοπεύουν να παραμείνουν στην Apple, ενώ το 64,2% των πελατών της Samsung εξέφρασαν την διάθεση τους να μεταβούν σε κάποια άλλη εταιρεία εκτός της Samsung. Παράλληλα, η έρευνα έδειξε πως το 50% των πελατών σκοπεύει να αγοράσει ένα νέο iPhone μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το οποίο θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, ένα χαρακτηριστικό το οποίο είναι το πιο σημαντικό για τους περισσότερους από αυτούς.

    Το επόμενης γενιάς iPhone είναι πιθανό να είναι ακριβώς ίδιο με το iPhone 6 και iPhone 6 Plus, πράγμα το οποίο σημαίνει πως θα έχουμε δύο μοντέλα, ένα στις 4.7-ιντσες και ένα στις 5.5-ιντσες. Τέλος, φήμες αναφέρουν πως τα νέα μοντέλα, θα φέρουν νέο επεξεργαστή, τον Α9 με 2GB RAM, οθόνη Fource Touch, την σειρά 7000 του αλουμινίου που το περιβάλει, βελτιωμένη κάμερα στα 12ΜΡ, ένα νέο rose gold χρώμα και ένα αναβαθμισμένο TouchID καθώς και κάποιες άλλες μικρές αναβαθμίσεις.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles