21.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Κενό στο φορμάτ των Google Photos δίνει απεριόριστο δωρεάν χώρο στην αρχική ποιότητα λήψεων στο iPhone αλλά όχι στους κατόχους του νέου Pixel 4

    Ένα από τα σημεία που ξεχώριζε η σειρά Pixel τα τελευταία χρόνια ήταν πως ερχόταν με ένα δωρεάν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης φωτογραφιών στην αρχική τους ποιότητα για πάντα μέσω της Google Photos εφαρμογής. Πάρα αυτά τα πράγματα άλλαξαν με την έλευση του Pixel 4 που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα και το οποίο δεν θα έχει αυτό το χαρακτηριστικό.

    Η μεγάλη ειρωνεία εδώ είναι πως οι χρήστες iPhone θα έχουν δωρεάν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στην αρχική ποιότητα των λήψεων τους μιας και υπάρχει ένα κενό στο φορμάτ της υπηρεσίας της Google.

    Όπως ανακάλυψε ένας Reddit χρήστης με την ονομασία stephenvsawyer, φαίνεται πως οι iPhone χρήστες που χρησιμοποιούν τις default ρυθμίσεις για την λήψη φωτογραφιών με τις φωτογραφίες αυτές να αποθηκεύονται με την μορφή HEIC/HEIF θα διατηρήσουν αυτό το χαρακτηριστικό της εφαρμογή και αυτό γιατί αν η Google προσπαθήσει να τις συμπιέσει ουσιαστικά θα αυξήσει το αρχικό τους μέγεθος!

    “Με όλα τα μοντέρνα iPhones η λήψη και αποθήκευση των φωτογραφιών γίνεται σε HEIC μορφή η οποία δίνει αρχεία μικρότερα ακόμη και από τα συμπιεσμένα αρχεία JPG της Google. Έτσι λοιπόν τα iPhones θα έχουν δωρεάν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο των λήψεων αυτών στην πραγματική τους ποιότητα και αυτό γιατί η Google θα είχε κόστος τόσο σε θέμα αποθηκευτικού χώρου (αν προσπαθούσε να κάνει συμπίεση των iPhone HEIC φωτογραφιών αυτές θα γινόντουσαν μεγαλύτερες) όσο και σε θέμα επεξεργαστικής ισχύς (γιατί η Google δεν θα χρειαστεί να συμπιέσει και επεξεργαστεί όλες αυτές τις δισεκατομμύρια λήψεις των φωτογραφιών που έχουν γίνει από ένα iPhone). Έτσι λοιπόν από την μια η Apple γλιτώνει από την Google εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιώντας την HEIC μορφή στην λήψη φωτογραφιών και παράλληλα δίνει το προνόμιο στους iPhone χρήστες να έχουν ένα απεριόριστο χώρο αποθήκευσης των φωτογραφιών τους εντελώς δωρεάν”.

    Το Pixel 4 αυτή την στιγμή δεν έχει επιλογή για αποθήκευση φωτογραφιών σε μια HEIC/HEIF μορφή έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί το ίδιο τρικ με το iPhone. Πάρα αυτά το Android 10 τεχνικά υποστηρίζει αυτό το χαρακτηριστικό και έτσι γίνει διαθέσιμο κάποια στιγμή και στο Pixel 4.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles