22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η WSJ αναφέρει πως το iPhone XR απογοητεύει την Apple φέτος

    Μετά τον υπολογισμό εκ νέου των κερδών της Apple για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2019 η The Wall Street Journal κυκλοφορεί σήμερα μι έκθεση που παρουσιάσει πως το iPhone XR είναι εκείνη η συσκευή που έχει μερίδιο στην πτώση των κερδών της εταιρείας. Το δημοσίευμα αναφέρει πως είναι νωρίς ακόμη για να δώσει κάποιος την ταμπέλα της αποτυχίας στο iPhone XR αλλά πάρα αυτά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η συσκευή στην αγορά.

    Η WSJ αναφέρει πως η τιμολόγηση του iPhone XR στην Κίνα το κάνει πολύ ακριβό για τους καταναλωτές στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Αυτό μάλιστα και παρά το γεγονός πως η συσκευή είναι κατά 25% πιο οικονομική από τα iPhone XS και iPhone XS Max.

    Επίσης τα χαρακτηριστικά του iPhone XR όπως τα Face ID, ο Edge-to-Εdge σχεδιασμός και η υποστήριξη δύο SIM είναι στοιχεία που οι καταναλωτές στην Κίνα τα βρίσκουν πλέον και σε άλλα smartphones με σημαντικά χαμηλότερη τιμή.

    Η WSJ παρουσιάζει επίσης δεδομένα από την Canalys όπου δείχνουν πως το μερίδιο της αγοράς της Apple στην Κίνα έχει πέσει τα τελευταία χρόνια με την εταιρεία να δέχεται μεγάλες πιέσεις από τοπικά brands όπως η Huawei και η Vivo.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή Tim Arcuri της UBS, η έκθεση αυτή αναφέρει πως η Apple απλά έχει κατασκευάσει πάρα πολλά iPhone XR πέφτοντας πολύ έξω στις προβλέψεις της για την ζήτηση που θα είχε η συσκευή αυτή στην αγορά.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles