22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η tvOS 13 είναι πλέον διαθέσιμη στο ευρύ κοινό | Αυτά είναι τα 6 καλύτερα νέα χαρακτηριστικά της

    Μαζί με την iOS 13.1 και iPadOS 13.1 η Apple έκανε διαθέσιμη στο ευρύ κοινό και την tvOS 13 που φέρνει μια σειρά από αλλαγές και βελτιώσεις όπως μια νέα κεντρική οθόνη, υποστήριξη πολλαπλών χρηστών, την νέα Apple Arcade υπηρεσία και πολλά ακόμη.

    Η Apple ανακοίνωσε την tvOS 13 στο WWDC πίσω τον Ιούνιο και την είχε διαθέσιμη σε beta έκδοση όλο το καλοκαίρι για τους προγραμματιστές και τους public beta testers. Αν και η νέα αναβάθμιση του λογισμικού του Apple TV δεν είχε πολύ χρόνο επί σκηνής στο WWDC πάρα αυτά υπάρχουν αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις που δίνουν ακόμη μια καλύτερη εμπειρία στον χρήστη.

    Η tvOS 13 είναι συμβατή με το Apple TV 4K και το Apple TV HD (4ης γενιάς). Η αναβάθμιση είναι απλή διαδικασία ακολουθώντας την διαδρομή Settings > Software Updates > Update Software. Το 3ης γενιάς Apple TV έχει και αυτό μια αναβάθμιση στην έκδοση 8.4.3.

    Νέα Κεντρική Οθόνη

    H Apple φέρνει νέο σχεδιασμό στην κεντρική οθόνη με εστίαση στην ανακάλυψη περιεχομένου. Ένα παράδειγμα αυτής της νέας κατεύθυνσης είναι η δυνατότητα των εφαρμογών να παίζουν σε πλήρη οθόνη τα preview τους στην κεντρική οθόνη για ακόμη μια καλύτερη εμπειρία στην αναζήτηση ταινιών, σειρών, παιχνιδιών και μουσικής.

    tvOS 13 Home screen

    Υποστήριξη πολλαπλών χρηστών

    Η tvOS 13 φέρνει την υποστήριξη πολλαπλών χρηστών στο κέντρο ελέγχου του Apple TV που επιτρέπει στα μέλη μιας οικογένειας να εναλλάσσουν εύκολα τους λογαριασμούς τους και τις ρυθμίσεις τους. Με βάση τον κάθε χρήστη πλέον υπάρχει μια ξεχωριστή Up Next λίστα καθώς και προτάσεις για ταινίες και σειρές.

    Apple Music

    Μαζί με την υποστήριξη πολλαπλών χρηστών το Apple Music στο Apple TV πλέον προσφέρει στους χρήστες προσωπικές playlists και προτάσεις ακρόασης. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης των στίχων επί της οθόνης.

    Apple Arcade

    Η νέα συνδρομητική υπηρεσία της Apple στον χώρο του gaming δίνει την δυνατότητα σε οικογένειες μέχρι 6 άτομα να έχουν πρόσβαση σε περισσότερους από 100 αποκλειστικούς τίτλους παιχνιδιών με περισσότερους να προστίθενται σύντομα.

    Xbox και PlayStation υποστήριξη χειριστηρίων

    Μαζί με την iOS 13 και η tvOS 13 φέρνει υποστηρίζει χειριστήριων του Xbox και του Playstation DualShock 4.

    Νέα screen savers

    tvOS 13 new screensavers

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles