20.3 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η HealthKit πλατφόρμα δεν θα συνεργάζεται με τα Android Wear

    urbane-iphone-6

    Όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, τα Andoid Wear θα είναι δυνατό πλέον να συνδεθούν και με τις iOS συσκευές. Ωστόσο, δεν θα είναι δυνατό να μοιράζονται τα fitness data με την πλατφόρμα Apple HealthKit, όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο υπεύθυνος της εταιρείας. Αντιθέτως, τα διάφορα fitness data, όπως είναι η μέτρηση βημάτων και η μέτρηση καρδιακών παλμών, θα είναι μόνο προσβάσιμα μέσω του Google Fit dashboard και όχι μέσω της εφαρμογής Health της Apple.

    Όπως συγκεκριμένα ανέφερε το BuzzFeen, ο υπεύθυνος της εταιρείας είπε τα εξής:

    An Apple spokeswoman confirmed to BuzzFeed News that Android Wear won’t integrate with HealthKit, Apple’s platform for developers of health and fitness apps. She also said that decision was entirely Google’s.

    Google also confirmed that Android Wear–gathered fitness data would bypass HealthKit. “That said, Android Wear on iOS absolutely supports the mass majority of Wear features we see our Android users using and loving,” a company spokeswoman said in an email.

    Παρά το γεγονός πως αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη για πολλούς, ωστόσο προβληματίζει εκείνους που θα ήθελαν να κρατήσουν τα δεδομένα fitness εντός του οικοσυστήματος της Apple. Βέβαια, η Google δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει προβεί σε αυτή την ενέργεια, καθώς η Fitbit, εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει σταματήσει τον διαμοιρασμό των δεδομένων με την πλατφόρμα Apple HealthKit.

    Όπως αναφέραμε, τα Android Wear έκαναν την εμφάνιση τους στις iOS συσκευές μόλις προχθές, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε χρήστες iPhone να κάνουν χρήση και άλλων smartwatches εκτός του Apple Watch. Ωστόσο, μένει να δούμε αν αυτός ο περιορισμός θα μπορέσει να κάνει την Google να περάσει εύκολα στις iOS συσκευές, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και παράπονα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles