14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Google, Qualcomm, Intel και άλλοι σταματούν την συνεργασία τους με την Huawei | Εξελίξεις σοκ

    Εχθές το βράδυ πρώτο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσίευσε την είδηση ότι η κυβέρνηση Τράμπ απαίτησε από την Google να διακόψει τη συνεργασία της με τη Huawei σε οτι αφορά το λειτουργικό σύστημα Android στα Huawei smartphones και να σταματήσει να ανταλλάσει πληροφορίες σχετικά με hardware και λογισμικό εκτός από αυτά που είναι ήδη δημόσια διαθέσιμα μέσω αδειών open source.

    Στην συνέχεια με δημοσίευμα του το Bloomberg έκανε γνωστό ότι οι κατασκευαστές chip Intel, Qualcomm, Xilinx και Broadcom ζήτησαν άμεσα από τους υπαλλήλους τους να σταματήσουν να παρέχουν πληροφορίες στην Huawei σχετικά με τα προϊόντα που αναπτύσσουν μέχρι νεοτέρας.

    Η Google ενημερώνει το κοινό πως θα συμμορφωθεί με τις διαταγές του Trump, αλλά υπηρεσίες όπως το Google Play και το Google Play Protect θα συνεχίσουν να λειτουργούν για τις υπάρχουσες Huawei συσκευές. Αυτό σημαίνει πως χρήστες υπαρχόντων Huawei συσκευών θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αναβαθμίσεις των Google εφαρμογών. Δε γίνεται όμως καμία αναφορά για τις συσκευές που θα κυκλοφορήσουν από εδώ και πέρα, όπως δε γίνεται και αναφορά σε αναβαθμίσεις ασφαλείας και λειτουργικού συστήματος, κάτι που θεωρείται πως δε θα προσφέρεται πλέον.

    H αλήθεια είναι πως η Huawei με πολλούς τρόπους ετοιμαζόταν για αυτή την ημέρα. Έχει ήδη σχέδια και κατασκευαστές για τα δικά της smartphones chips ως εναλλακτικά για τα Android και Windows.

    “Η Huawei έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Android σε όλο τον κόσμο. Ως ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Android, έχουμε δουλέψει στενά με την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος που έχει ωφελήσει τόσο τους χρήστες όσο και τον κλάδο. Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες μετά την πώληση σε όλα τα υπάρχοντα προϊόντα smartphone και tablet Huawei και Honor καλύπτοντας αυτά που ήδη έχουν πωληθεί ή βρίσκονται σε απόθεμα παγκοσμίως. Θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε ένα ασφαλές και βιώσιμο οικοσύστημα λογισμικού, προκειμένου να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως “.

    Επιπλέον η Huawei διατηρούσε απόθεμα από chips προερχόμενων από την Αμερική για κάποιο χρόνο τώρα, με αυτά τα αποθέματα να αναμένεται να διαρκέσουν για το πολύ 3 μήνες.

    Αυτό είναι ένα καλό διάστημα μέχρι να ξεκαθαρίσει τελείως το τοπίο και να ξέρει ακριβώς η Huawei που βρίσκεται.

    Αν όμως τα πράγματα δεν αλλάξουν σύντομα σίγουρα αυτά είναι πολύ άσχημα νέα για την Huawei και όχι μόνο για τον τομέα των smartphone της αλλά για όλα τα ηλεκτρονικά της προϊόντα.

    Οι BlackBerry, Firefox, Palm, ακόμη και η Microsoft δοκίμασαν να ανταγωνιστούν το Android αλλά απέτυχαν απίστευτα στην αγορά.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles