20.9 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η CIA έχει μια hacking ομάδα που εστιάζει στην δημιουργία iOS malware!!

    cia

    Το Wikileaks υποστηρίζει σήμερα ότι η U.S. Central Intelligence Agency έχει μια ειδική ομάδα η οποία έχει ειδίκευση στην δημιουργία και παραγωγή zero-day exploits για τις iOS συσκευές. Ένα zero-day exploit είναι άγνωστο στην Apple ή σε ερευνητές ασφαλείς και έτσι δεν μπορεί κάποιος να προστατευτεί από αυτό.

    “Παρά το γεγονός πως το iPhone καταλαμβάνει το 14.5% της παγκόσμιας αγοράς smartphones το 2016 μια ειδική ομάδα της CIA δημιουργεί malware έτσι ώστε να μπορεί να εισβάλει και να ελέγχει iPhones και άλλες Apple συσκευές όπως το iPad. H ομάδα της CIA έχει μια σειρά από τοπικά και απομακρυσμένα zero days exploits που είτε έχουν δημιουργηθεί από την ίδια την ομάδα ή τα έχει λάβει από GCHQ, NSA, FBI ή ακόμη και τα έχει αγοράσει από εξωτερικές ομάδες σαν αυτές που βρίσκονται στο Baitshop. Η εστιάσει στο iOS μπορεί να εξηγείται χάρη στο πόσο πολύ δημοφιλές είναι οι συσκευές της Apple σε διπλωμάτες, πολιτικούς και επιχειρηματίες”

    Το Wikileaks εν συνεχεία αναφέρει πως η CIA έχει χάσει τον έλεγχο από τα malware που χρησιμοποίησε για να κάνει επιθέσεις σε iPhones και iPads.

    “Πρόσφατα η CIA έχασε τον έλεγχο της πλειοψηφίας του οπλοστασίου που είχε σε malware, viruses, trojans, και “zero day” exploits. Η τεράστια αυτή συλλογή που περιλαμβάνει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια γραμμές κώδικα δίνει την δύναμη στο κάτοχο τους για απίστευτο hacking συστημάτων. Η συλλογή φαίνεται να έχει ταξιδέψει πλέον από πολιτικούς στην Αμερική μέχρι και hackers και να έχει χρησιμοποιηθεί και για μη νόμιμες ενέργειες.”

    Το Wikileaks δημοσιοποίησε σήμερα 8,761 κείμενα που υποστηρίζουν τα όσα αναφέρονται παραπάνω και αυτά τα κείμενα αποτελούν μόνο την αρχή!!

    Στιγμιότυπο 2017-03-07, 10.03.19 μμ

    Ο Edward Snowden αναφέρει πως τα έγγραφα φαίνονται να είναι αυθεντικά ενώ το BBC αναφέρει πως κάποια από αυτά τα malware επέτρεπαν στην CIA να βρίσκει την τοποθεσία του χρήστη, να ενεργοποιεί την κάμερα του και το μικρόφωνο του καθώς και το να διαβάζουν τα μηνύματα του.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles