24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Apple σχεδιάζει ένα iMac από ένα ενιαίο εύκαμπτο γυαλί

    Η Apple είναι πιο κοντά από ποτέ στο να παρουσιάσει το μεγάλο όραμα της που δεν είναι άλλο από ένα iPhone ως ένα ενιαίο κομμάτι γυαλί. Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατοχυρώθηκε πρόσφατα στην εταιρεία δείχνει όμως πως οι μηχανικοί της Apple έχουν το ίδιο όραμα και για ένα iMac.

    Σύμφωνα με τις εικόνες που συνοδεύουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, πρόκειται για μία συσκευή παρόμοια με τα iMac η οποία εκτός από την οθόνη διαθέτει και ενσωματωμένο πληκτρολόγιο αφής. Φαίνεται ότι στη βάση της επεκταμένης οθόνης υπάρχει ένα κουτί που λογικά φιλοξενεί όλο το hardware του υπολογιστή.

    Η Apple διευκρινίζει στα έγγραφα της πατέντας ότι η γυάλινη επιφάνεια μπορεί να είναι κατασκευασμένη από διάφανα, είτε επιχρισμένα, βαμμένα ή άλλα υλικά που έχουν υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία για να προσφέρουν μη διαφανείς λύσεις. Επιπλέον, θα μπορούσαν να προσφέρονται λύσεις με ημιδιαφανή υλικά, τα οποία προκύπτουν με τη χρήση υφών ή frosted γυαλιού, και άλλα.

    Πάντα τονίζουμε πως τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple δεν βρίσκουν όλα τον δρόμο τους προς την αγορά και αυτό μοιάζει ως ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και καινοτόμο concept του οποίου η ολοκλήρωση δεν θα ήταν εύκολη.

    Την ίδια στιγμή όμως το εύκαμπτο γυαλί είναι πλέον κάτι κοινό για τα smartphones. Τα ψηφιακή πληκτρολόγια μπορεί να είναι άσχημα και επίπεδα μέχρι στιγμής αλλά η Apple ήδη εδώ και καιρό δουλεύει πάνω σε haptic τεχνικές για απλά κουμπιά και trackpads με πολύ μεγάλη επιτυχία.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles