14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple συμφώνησε στο να ειδοποιεί τους iPhone χρήστες αν κάποια iOS αναβάθμιση επηρεάζει την απόδοση της συσκευής

    Μετά από έναν χρόνο από την παραδοχή του υπογχρονισμού κάποιων iPhone που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και η Apple ακόμη αντιμετωπίζει θέματα με εκείνη της την απόφαση να κάνει πιο αργά παλαιότερα μοντέλα συσκευών σε συνδυασμό με την ταλαιπωρημένη μπαταρία τους.

    Σήμερα στην Αγγλία είχαμε την ανακοίνωση πως η Apple συμφώνησε να ειδοποιεί τους καταναλωτές αν μελλοντικές iOS αναβαθμίσεις θα επηρεάσουν την απόδοση μιας iPhone συσκευής.

    Όπως αναφέρει το CNBC, η UK Competition and Markets Αρχή ξεκίνησε μια έρευνα πάνω σε αυτό το θέμα στις αρχές του 2018. Αυτή η έρευνα ξεκίνησε μετά την επίσημη παραδοχή της Apple τον Δεκέμβριο του 2017 ότι υπογχρόνιζε παλαιότερα iPhone μοντέλα σε περιπτώσεις που η μπαταρία τους δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

    Η Αγγλική κυβέρνηση σήμερα ανακοίνωσε στο website της πως η Apple και επίσημα συμφώνησε να ειδοποιεί του iOS καταναλωτές στην περίπτωση που στο μέλλον υπάρξει μια παρόμοια κατάσταση.

    “Για πλήρη συμμόρφωση με το καταναλωτικό δίκαιο η Apple επίσημα συμφώνησε να βελτιώσει τις πληροφορίες που παρέχει στους χρήστες σχετικά με την υγεία της μπαταρίας των iPhone τους και την επίπτωση που μπορεί να έχει η διαχείριση αποδόσεων του λογισμικού σε αυτά.”

    Από την στιγμή που το παραπάνω θέμα έγινε ευρέος γνωστό η Apple έχει βελτιώσει σημαντικά τα αντίστοιχα εργαλεία για τους καταναλωτές της. Με την κυκλοφορία του iOS 11.3 τον περασμένο Φεβρουάριο η Apple πρόσθεσε νέα διαχειριστικά εργαλεία για την υγεία της μπαταρίας του iPhone και για τον έλεγχο τον αποδόσεων του.

    Στο ίδιο μήκος κύματος η Apple προσέφερε για όλο το 2018 ένα πρόγραμμα με μειωμένο κόστος για την αντικατάσταση μιας μπαταρίας σε παλαιότερα μοντέλα iPhone.

    H Apple πιστεύεται πως μέσα από αυτό το πρόγραμμα αντικατέστησε περί τα 11 εκατομμύρια iPhone μπαταρίες σε χρήστες.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles