17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple παρακολουθεί όλα τα iPhones που της έχουν κλαπεί από τα Apple Stores

    Οι διαδηλώσεις και οι αναταραχές που γίνονται και έγιναν στην Αμερική είχαν πολλές φορές και στόχο τα Apple Stores της Apple με ανθρώπους συχνά να σπάνε βιτρίνες και να κλέβουν στην πλειοψηφία iPhone συσκευές.

    Η Apple βέβαια εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει μια σειρά μέτρων προστασίας για τα εμπορεύματα της που βρίσκονται ειδικά σε έκθεση στα φυσικά της καταστήματα.

    Έτσι λοιπόν τα κλεμμένα iPhone δεν υπάρχει καμία περίπτωση να λειτουργήσουν ενώ επίσης κατά την ενεργοποίηση τους και όχι μόνο παρακολουθούνται ήδη από την ίδια την εταιρεία αλλά και τις τοπικές αστυνομικές αρχές κάθε πολιτείας.

    Τα άτομα λοιπόν που είχαν στην κατοχή τους τέτοιες συσκευές είδαν προς έκπληξη τους αυτές να απενεργοποιούνται και στην οθόνη τους να εμφανίζεται ένα μήνυμα όπως το παρακάτω:

    Παρακαλώ επιστρέψτε τη συσκευή στην Apple. Αυτή η συσκευή έχει απενεργοποιηθεί και παρακολουθείται. Οι τοπικές αρχές θα ειδοποιηθούν.

    Αρκετά από αυτά τα μηνύματα έχουν εμφανιστεί στο Reddit και στο Twitter τις τελευταίες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, είναι άγνωστο για την ώρα, πόσα iPhone έχουν κλαπεί από τα Apple Stores και πόσα από αυτά κατέληξαν σε ανυποψίαστους που ήθελαν να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο τηλέφωνο.

    Η Apple στα καταστήματα της χρησιμοποιεί ειδικές iPhone συσκευές επίδειξης που τρέχουν μια ειδική έκδοση του iOS. Όταν μια τέτοια συσκευή χάση την επαφή της με το WiFi του καταστήματος στο οποίο ανήκει τότε αυτές απενεργοποιούνται αυτόματα και εν συνεχεία αν κάποιος προσπαθήσει να την ενεργοποιήσει εκ νέου εκτός καταστήματος τότε τον υποδέχεται ένα μήνυμα σαν το παραπάνω.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles