18.8 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
More

    Η Apple δίνει στο iPod touch A8/M8 CPU, 8MP κάμερα, 3x faster Wi-Fi και πολλά ακόμη

    iPod-640x464

    Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη κρυμμένων γραφικών μέσα στο iTunes 12.2 που έδειξαν μια επικείμενη ανανέωση του iPod η Apple σήμερα σιωπηλά ανανέωσε την εν λόγω συσκευή δίνοντας παράλληλα μια δήλωση τύπου και φυσικά προχωρώντας και στις αντίστοιχες αλλαγές στο site της.

    Το νέο μοντέλο πλέον που φτάνει την σειρά στην 6η γενιά σύμφωνα με την Apple είναι “το καλύτερο iPod Touch μέχρι σήμερα”

    Στο εσωτερικό του συναντούμε ένα 64 bit A8 επεξεργαστή, ουσιαστικά το ίδιο τσιπ που έχουμε στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, ενώ έχει ενσωματωθεί και ο M8 μικροεπεξεργαστής κίνησης. Άλλες αλλαγές επίσης είναι ένα γρηγορότερο Wi-Fi 802.11ac καθώς και μια βελτιωμένη FaceTime HD κάμερα με αναβαθμισμένο αισθητήρα για καλύτερες selfies.

    Η οπίσθια iSight κάμερα αναβαθμίστηκε και αυτή και έτσι από τα 5 megapixel πήγαμε στα 8 megapixels με slo mo δυνατότητες, δυνατότητες λήψεων 1080p στα 30 FPS με video σταθεροποιητή.

    Το μέγεθος της οθόνης παραμένει το ίδιο και έτσι έχουμε 4 ίντσες ενώ δεν υπάρχει Touch ID. H συσκευή έρχεται με προ εγκατεστημένο το iOS 8.4 με την νέα υπηρεσία Music της Apple.

    Όσο αφορά τώρα τα iPod nano και iPod Shuffle δέχτηκαν μια μικρή αναβάθμιση με νέες χρωματικές επιλογές.

    “Το iPod Touch δίνει εύκολη πρόσβαση σε όλους στον κόσμο στην νέα μας υπηρεσία Apple Music, στο App Store και στο iOS με μια πολύ χαμηλή τιμή που ξεκινάει από τα $199” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Greg Joswiak, αντιπρόεδρος της Apple στον τομέα του iPhone, iPod και iOS Product Marketing.

    “Με μεγάλες αναβαθμίσεις όπως αυτές του A8 chip και της 8 megapixel iSight κάμερα οι χρήστες μπορούν να βιώσουν ένα μοναδικό gameplay και να κάνουν λήψη φανταστικών φωτογραφιών ενώ παράλληλα ακούνε την αγαπημένη τους μουσική” συνέχισε χαρακτηριστικά.

    Η Apple επίσης τονίζει πως ο Α8 επεξεργαστής κάνει το iPod Touch 6 φορές γρηγορότερο από τον προκάτοχο και του 10 φορές γρηγορότερο επίσης στον τομέα των γραφικών.

    Οι διαθέσιμες χωρητικότητες και τιμές φαίνονται παρακάτω:

    New-iPod-touch-price-matrix

    To iPod Touch είχε αναβαθμιστεί την τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2014. Το νέο iPod Touch με τα νέα (ως προς εμφάνιση) iPod nano και shuffle θα γίνουν από σήμερα διαθέσιμα.

    Τέλος να τονίσουμε πως το 128GB iPod Touch είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω της Apple και όλες οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες και μέσω του PRODUCT(RED) φιλανθρωπικού σκοπού της εταιρείας.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles