19.2 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple «ανοίγει» την Siri στους προγραμματιστές με το iOS 10

    wwdc-2016-siri-for-devs

    To iOS 10 παρουσιάστηκε στο WWDC 2016 Keynote σήμερα και για πρώτη φορά οι χρήστες θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία με την ψηφιακή βοηθό της Apple Siri.

    H Apple και επίσημα κάνει διαθέσιμη την Siri με το δικό της API στους προγραμματιστές και έτσι τους δίνει την ευκαιρία να την ενσωματώσουν στις App Store εφαρμογές τους.

    Για πολλά χρόνια η Siri ήταν περιορισμένη στο τι επίτρεπε η Apple να κάνει αλλά πλέον θα έχουμε μια μεγαλύτερη ευελιξία.

    Με το νέο API οι προγραμματιστές θα μπορούν να την ενσωματώσουν και να φέρουν χαρακτηριστικά της στις εφαρμογές τους και έτσι οι χρήστες θα μπορούν να την χρησιμοποιούν και σε εφαρμογές τρίτων.

    wwdc-2016-siri-wechat

    H κίνηση αυτή της Apple ανοίγει μια σειρά από πόρτες στους προγραμματιστές. Φυσικά θα υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί για το πόσο ελεύθερα θα μπορεί η Siri να χρησιμοποιηθεί από αυτούς και τις εφαρμογές τους.

    Το σίγουρα είναι πως θα έχουμε μια πιο άνετη πλατφόρμα και η Siri θα μπορέσει να γίνει ακόμη πιο χρηστική για εκατομμύρια χρήστες μέσω εφαρμογών τρίτων.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles