13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple ανακοίνωσε τα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max: τριπλό σύστημα φακών, A13 chip, νέα χρώματα, Super Retina XDR οθόνη κ.α

    Η Apple και επίσημα ανακοίνωσε τα νέα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max που είναι οι διάδοχοι των περσινών iPhone XS και iPhone XS Max.

    Υπάρχει πλέον ένας νέο midnight green χρωματισμός, ένας ανανεωμένος space gray χρωματισμός, silver χρωματισμός και ένα νέο χρυσό τελείωμα. Η Apple επίσης φέρνει στην συσκευή μια νέα οθόνη με δυναμικό εύρος που την ονομάζει Super Retina XDR. Και ναι στο πίσω μέρος έχουμε για πρώτη φορά ένα τριπλό σύστημα φακών σε ένα τετράγωνο πλαίσιο.

    Σε αυτό το πλαίσιο συναντούμε έναν ultra wide φακό τόσο στο iPhone 11 Pro όσο και στο iPhone 11 που στην εφαρμογή της κάμερας εμφανίζεται ως ένα 0.5x κουμπί. Το εύρος που μπορεί να δώσει είναι είναι από 0.5x μέχρι 2x. Επίσης ο φακός αυτός έρχεται με ένα f/2.4 aperture και με120-μοίρες κάλυψης του πεδίου στόχευσης του.

    Επίσης έχουμε αναβάθμιση τόσο στους telephoto και wide angle φακούς με 100% Focus Pixels.

    Πιο συγκεκριμένα έχουμε έναν 12MP wide φακό με/ 26mm f/18, έναν 12MP telephoto με/ 52mm focal εστίαση και f/2.9, και έναν12MP ultra-wide φακό με 13mm f/2.4.

    Μια νέα τεχνολογία με την ονομασία Deep Fusion συνδυάζει 9 φωτογραφίες χρησιμοποιώντας μια ανάλυση νευρωτικών κυκλωμάτων για κάθε ένα pixel.

    To νέο Night mode δηλώνει και εδώ παρών δίνοντας σημαντική φωτεινότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με παρόμοιο τρόπο που κάνει το Google Pixel με το δικό του Night Sight χαρακτηριστικό.

    Η εμπρόσθια κάμερα αναβαθμίζεται και αυτή με έναν αισθητήρα στα 12 MP. Η κάμερα αυτή επίσης έχει μεγαλύτερο εύρος λήψης για καλύτερες selfie λήψεις. Επίσης έχουμε την δυνατότητα καταγραφής slow-mo βίντεο από αυτή την κάμερα για πρώτη φορά.

    Η Apple επίσης ανέφερε νέες δυνατότητες στην λήψη βίντεο. Οι τρεις νέες κάμερας βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα της έκθεσης και του χρωματισμού σε μια λήψη. Πλέον κάποιος μπορεί να κάνει μια 4K λήψη με ένα δυναμικό εύρος στα 60fps.

    H Apple μάλιστα έκανε demo και μια νέα έκδοση της εφαρμογής Filmic Pro που επιτρέπει την λήψη 4K βίντεο από πολλαπλές κάμερες σε συνεργασία πάντα με το iPhone.

    Το iPhone 11 Pro έρχεται με τον νέο A13 Bionic επεξεργαστή με γρηγορότερες αποδόσεις σε CPU και GPU από το iPhone XS κάνοντας το το γρηγορότερο smartphone στην αγορά. Ο νέος A13 επεξεργαστής συμπεριλαμβάνει νέες μεθόδους υπολογισμών – matrix multiplication – που τον κάνουν ιδανικό για ενέργειες μηχανικής μάθησης. Ο επεξεργαστής είναι τόσο ισχυρός που μπορεί να κάνει 1 τρις υπολογισμούς το δευτερόλεπτο κάτι το οποίο σημαίνει πως το iPhone 11 Pro είναι η καλύτερη πλατφόρμα μηχανικής μάθησης σε οποιοδήποτε smartphone αυτή την στιγμή στην αγορά.

    Ο A13 Bionic επεξεργαστής έχει έναν νέο σχεδιασμό αλλά και τρόπο κατασκευής που του δίνει μεγαλύτερη ισχύ με χαμηλότερες ενεργειακές απαιτήσεις.

    Στον τομέα της αυτονομίας οι νέες ναυαρχίδες της Apple έχουμε 4-5 ώρες μεγαλύτερη ζωή μπαταρίας σε σύγκριση με τα iPhone XS. Επίσης η Apple συμπεριλαμβάνει ένα 18W φορτιστή στην συσκευασία.

    H Apple επίσης ανέφερε πως οι νέες συσκευές είναι πιο ανθεκτικές και έρχονται με ένα ανανεωμένο Face ID που λειτουργεί γρηγορότερα και από περισσότερες γωνίες.

    Το iPhone 11 Pro έχει μια τιμή εκκίνησης στα $999 ενώ το iPhone 11 Pro Max ξεκινάει στα $1099. Οι προ παραγγελίες ξεκινούν αυτή την Παρασκευή και οι πρώτοι κάτοχοι τους θα τις παραλάβουν στις 20 Σεπτεμβρίου. Η Apple επίσης διατηρεί και το iPhone XR στην αγορά προς $599 με το iPhone 11 πλέον να βρίσκεται στην μέση μιας και όπως είπαμε θα έχει τιμή εκκίνησης τα $699.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles