15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Amazon παρουσίασε τα Echo Frames έξυπνα γυαλιά και το Echo Loop έξυπνο δαχτυλίδι [Videos]

    Υπάρχουν πολλές φήμες πως η Apple δουλεύει πάνω σε ένα σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας. H Amazon δεν σημαίνει απαραίτητα πως κέρδισε την Apple πάνω σε αυτό στην τελική ευθεία αλλά πλέον κάποιες εταιρείες μπορούν να λένε πως έχουν ένα σετ έξυπνων γυαλιών.

    Τα νέα Echo Frames της εταιρείας δεν είναι γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας αλλά είναι έξυπνα. Σχεδιαστικά μοιάζουν με κανονικά γυαλιά αλλά έχουν ενσωματωμένη την ψηφιακή βοηθό της εταιρείας Alexa. Αυτό σημαίνει πως μπορεί ο χρήστης να κάνει ερωτήσεις ενώ συνεχίζει κανονικά την καθημερινότητα του χωρίς να βασίζεται σε μια κινητή συσκευή.

    Η Amazon στοχεύει με αυτό το νέο σετ έξυπνων γυαλιών όλους αυτούς που τους ενθουσιάζει η τεχνολογία βάση ενός προγράμματος της με την ονομασία “Day One Editions”.

    To Εcho Frames έχει βάρος μόλις 31 γραμμάρια και φυσικά η αγορά τους μπορεί να γίνει με βάση και τα γυαλιά που φοράει κάποιος με συνταγή γιατρού. Τα ηχεία που υπάρχουν είναι έτσι τοποθετημένα έτσι ώστε οι απαντήσεις της Alexa να ακούγονται μόνο από αυτόν που θα φοράει αυτά τα γυαλιά. Δεν υπάρχει κάποια ενσωματωμένη κάμερα.

    Δεν έχουν καμία λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας και βασίζονται αποκλειστικά στην Alexa.

    To κόστος τους θα ανέρχεται στα $180 θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στον χρόνο και μόνο μέσω προσκλήσεων στην αρχή.

    Πως θα σας φαινόταν τώρα η ιδέα ενός έξυπνου δαχτυλιδιού. Η Alexa λοιπόν με το Echo Loop έρχεται και στο δάχτυλο του χρήστη.

    Το Echo Loop είναι ένα δαχτυλίδι από τιτάνιο που έχει ένα σετ μικροφώνων στο εσωτερικό του και αυτό που η Amazon ονομάζει το μικρότερο ηχείο σε μια Echo συσκευή. Ο χρήστης θα πρέπει να κάνει ζευγοποίηση του Echo Loop με την smartphone συσκευή του ενώ υπάρχει κουμπί που πρέπει να πατηθεί έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί η Alexa σε αυτό το δαχτυλίδι.

    Υπάρχει μια Haptic ανάδραση που θα σας ενημερώνει όταν πατηθεί του κουμπί ενώ το έξυπνο αυτό δαχτυλίδι θα μπορεί να σας ειδοποιεί για εισερχόμενες κλήσεις και άλλες ειδοποιήσεις.

    Και αυτό είναι ένα “Day One Edition” προϊόν και άρα η Amazon δεν το προορίζει και αυτό για το ευρύ κοινό αλλά για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Θα είναι διαθέσιμο προς $129 αργότερα μέσα στον χρόνο αρχικά και εδώ μέσω προσκλήσεων.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles