20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Amazon έστειλε 1,700 καταγραφές φωνής χρήστη της Alexa στον λάθος άνθρωπο

    Με την έλευση του GDPR οι εταιρείες τεχνολογίες απέκτησαν την υποχρέωση να μπορούν να δίνουν στους χρήστες όλα τα δεδομένα που έχουν για αυτούς καταγεγραμμένα σε ένα φάκελο. Σήμερα είχαμε μια πολύ ατυχή περίπτωση όπου η Amazon έστειλε 1,700 καταγραφές φωνής χρήστη της Alexa στον λάθος άνθρωπο στην Γερμανία.

    Όπως έχουμε αναφέρει το GDPR δίνει μια σειρά από πλεονεκτήματα στους χρήστες όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια. Μια από τις αλλαγές που έφερε αυτή η νομοθεσία είναι η δυνατότητα που απέκτησαν οι χρήστες να μπορούν να κάνουν λήψη όλων των δεδομένων τους που έχουν αποθηκευμένα σε online λογαριασμούς.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού c’t (via The Verge), η Amazon έστειλε 1,700 καταγραφές φωνής στην Alexa στον λάθος άνθρωπο.

    “Καθώς ξεκίνησε να ακούει τα αρχεία ο Schneider ανακάλυψε πως όλες οι καταγραφές ήταν από άλλο χρήστη της Alexa. Καθώς δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με την Amazon για αυτό το θέμα ο άντρας επικοινώνησε με το περιοδικό όπου οι συντάκτες του μπόρεσαν να βρουν ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης αυτών των αρχείων.”

    Η Amazon μετά την κοινοποίηση αυτής της είδησης δημόσια ανέφερε το εξής:

    “Αυτό ήταν ένα ατυχές γεγονός που προήλθε από ανθρώπινο λάθος και είναι μεμονωμένο περιστατικό. Έχουμε λύσει το θέμα και επικοινωνήσει με τους δύο χρήστες ενώ παράλληλα έχουμε κάνει βήματα έτσι ώστε να βελτιώσουμε αυτή την διαδικασία.”

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles