18.4 C
Athens
Tuesday, March 19, 2024
More

    Η AirPods Pro firmware αναβάθμιση βελτίωσε την ποιότητα του ήχου αλλά μείωσε την απομόνωση του θορύβου

    Η Apple συχνά κάνει αναβαθμίσεις στο λογισμικό της στο παρασκήνιο σε ότι έχει να κάνει με τα ασύρματα ακουστικά της όπως είναι τα AirPods και τα AirPods Pro. Συνήθως αυτές οι αναβαθμίσεις αφορούν μικρές διορθώσεις σφαλμάτων αλλά μια πρόσφατη τέτοια αναβάθμιση στα AirPods Pro φαίνεται πως έφερε σημαντικές αλλαγές στην ποιότητα του ήχου αλλά και στην απομόνωση του θορύβου.

    Μετά από αναφορές στο Reddit αλλά και αλλού το RTINGS αποφάσισε να κάνει νεότερο τεστ στα  AirPods Pro μετά την αναβάθμιση του firmware στο 2C54. Τα τεστ αυτά αποκάλυψαν κάποιες αλλαγές προς το καλύτερο αλλά και προς το χειρότερο.

    Μια από τις μεγάλες βελτιώσεις σύμφωνα με αυτά τα τεστ έχει να κάνει με την σταθερότητα της συχνότητας του ήχου που σύμφωνα με το site βελτιώθηκε κατά πολύ. Στο ίδιο μήκος κύματος και με σημαντική βελτίωση έρχεται και το μπάσο των AirPods Pro.

    Στα άσχημα νέα αυτή η αναβάθμιση φαίνεται πως επηρέασε την απομόνωση θορύβου. Το RTINGS αναφέρει πως υπάρχει πλέον σημαντική πτώση στην απόδοση της απομόνωσης του θορύβου επηρεάζοντας σημαντικά και το εύρος του μπάσου.

    After updating to Firmware 2C54, we retested the headphones and our results showed a fairly significant drop in isolation performance, primarily in the bass-range. This means that with ANC turned on, these headphones won’t do nearly as good a job blocking out the low engine rumbles of planes or buses as they did before this update. This review reflects these changes.

    Αν και η Apple επίσημα δεν αναγνώρισε αυτά τα παράπονα αφαίρεσε λίγο αργότερα αυτή την 2C54 firmware αναβάθμιση των AirPods Pro. Η αναβάθμιση αυτή δόθηκε στο ευρύ κοινό στις 16 Δεκεμβρίου και λίγο μετά η Apple την απέσυρε.

    Οι αναβαθμίσεις των AirPods και AirPods Pro συνήθως γίνονται σιωπηλά και στο παρασκήνιο και έτσι πολλοί χρήστες δεν τις συνειδητοποιούν. Μπορείτε να ελέγξετε το build του firmware που έχετε περασμένο στα AirPods Pro από τα Settings > General > About on your iPhone και πηγαίνοντας στο AirPods Pro tab όταν αυτά είναι συνδεμένα.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles